Speltips Bayern Munchen – Salzburg 25/11: Klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 25 november 2020

Det blev åka av senast som Bayern München och Red Bull Salzburg spelade mot varandra i Champions League. Nu möts lagen den 25 november 2020.

Bayern München - RB Salzburg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


6-2 på bortaplan. Ja, med den insatsen och det resultat såg FC Bayern München till att tysta alla eventuella tvivlare som säger att det här inte är ett lag som har samma höjd som förra säsongen. Det går helt enkelt inte att påstå ett sådant faktum.

Men visst, det ska mycket till för att man ska kunna återupprepa den magiska säsong som man avslutade under sommaren. Å andra sidan står laget nu på nio av nio poäng och totalt 14 raka vinster i Champions League allt som allt. Det är en maskin vi har att göra med, det går inte att säga någonting annat.

Nu möter man RB Salzburg och kan med en vinst säkra sin plats i åttondelsfinalen redan nu. Det vågar jag lova är lagets målsättning. Efter 6-2 på bortaplan vet man exakt hur man ska såra österrikarna och jag kan inte se en jätteskild matchbild. Anledningen? RB Salzburg vet inte hur man spelar en annan typ av fotboll.

Med en poäng av nio möjliga har österrikarna inte imponerat hittills och det känns som man har en bit kvar upp till den här nivån. Men tredjeplatsen är inte omöjlig, och jag skulle gissa att fighten står med Lokomotiv Moskva i slutändan.

Högt odds på Bayern

Som bekant skedde det en stor renovering av truppen i somras och ett par av de tongivande spelarna valde att söka sig bort från FC Bayern München för att prova på nya äventyr, på andra breddgrader. Det är någonting man helt enkelt får leva med. Men det lag som FC Bayern München kunde behålla håller fortfarande i stort sett lika hög klass – även om några även menar att man har ännu högre nivå i sig nu när man inte minst har fått in Leroy Sané i spel.

Den diskussionen spelar egentligen inte så stor roll inför just den här matchen, men däremot är det relevant att ha med sig hur skadeläget ser ut. I hemmalaget är Lucas Hernandez borta igen, samtidigt som Alphonso Davies, Tanguy Nianzou och Joshua Kimmich inte heller kan spela. Niklas Süle kommer att testas sent.

Det är alltså tunga tapp rent namnmässigt i hemmalaget, men sett till truppstrukturen är det ett par minst lika tunga tapp i RB Salzburg. Antoine Bernede, Youba Diarra, Ousmane Diakite och Patson Daka kommer inte att kunna vara med är.

Efter en svag inledning måste RB Salzburg snart vända på trenden, men det är knappast i den här matchen som man gör det.

FC Bayern München -1,75 (asian handicap) spelas till 1,70 gånger såsen hos Betsson.

Speltips:

Speltips: Bayern München -1,75 (asian handicap)
Odds: 1,70
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, onsdag 25 november 2020
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: