Speltips Benfica – Barcelona 29/9: Inte på full styrka

Axel Sjödin Publicerat: 29 september 2021

Benfica tar emot ett hårt pressat Barcelona med mycket att bevisa på Estadio da Luz på onsdagskvällen.

Benfica - Barcelona

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har knappast varit en trevlig säsongsinledning för de spanska giganterna, som trots allt fortfarande har häng på toppen av La Liga ifall de skulle vinna sin släpmatch. Säsongen har dock hittills präglats av stora offensiva skadeproblem och flera kryssmatcher mot sämre motstånd.

Barcelona efter Lionel Messi behöver nog fortfarande hitta sig själva och acceptera att de åtminstone kommer att ha ett par säsonger där de inte är samma nivå som de tidigare varit på. Förra hösten när Messi inte kunde spela under en längre period var det ungefär samma visa mediokra resultat och det ska bli väldigt intressant att se hur den här säsongen kommer att spela ut sig.

Just nu är det Memphis Depay som bär lagets offensiv, ett tungt ok att bära. Ansu Fati gjorde i alla fall sin återkomst mot Levante i helgen efter nästan ett års frånvaro och gjorde mål direkt. Kanske kan han vara med och avlasta Depay något framöver.

Vinsten mot Levante var väldigt viktig inför den här tuffa veckan med möten mot Benfica och Atlético Madrid under kommande helg. I Barcelonas tre tidigare matcher hade de blivit överkörda av Bayern München på Camp Nou och bara fått med sig två kryss mot Granada och Cádiz, två matcher de borde vunnit. I och med trepoängaren kanske de fått lite arbetsro och självförtroende tillbaka nu när de verkligen behöver det.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Benfica är i fin form

Den portugisiska storklubben har inlett ligan på bästa möjliga vis med sju raka vinster och lite marginal ned till jagande Porto och Sporting. Champions League-spelet kommer däremot att bli tuffare och de fick inte den start de hoppats på borta mot Dynamo Kiev i öppningsomgången.

Benfica var det lag som dominerade matchbilden och bollinnehavet, men i en match med relativt få vassa målchanser så var det ukrainarna som var klart närmast seger. Mykola Sjaparenko fick till och med in ledningsmålet i matchens sista minut och Kievs olympiastadion exploderade i glädjescener, men efter ett långt firande dömdes målet sedan bort efter att de hittat en obetydlig offside i ett tidigare läge som föranledde målet.

Även om Benfica såklart är tacksamma så var det VAR när det är som sämst. Mötet slutade i alla fall mållöst och nu tar de sig an Barcelona hemma på Estadio da Luz istället i en match de antagligen måste plocka poäng från ifall de vill ha en chans att avancera till slutspel.

Det kan säkerligen bli en tuff match, men Benfica är absolut kapabla att besegra ett Barcelona som fortfarande är långt ifrån full styrka. Portugiserna är i sin tur i väldigt form samtidigt som Barcelona fortfarande inte har vunnit en match på bortaplan ännu i år. För 1.79 spelas därmed Benfica med +0,25 asian för 1.79 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Benfica +0,25 asian
Odds: 1.79
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: