Speltips Benfica – PSV Eindhoven 18/8: Stormöte

Simon Pålsson Publicerat: 16 augusti 2021

Ett riktigt saftigt möte mellan Benfica och PSV Eindhoven väntar i Champions League-playoff onsdagen den 18 augusti 2021.

Benfica - PSV Eindhoven

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Många stora lag är framme vid playoff i Champions League-kvalet och som bekant är detta sista steget innan man kliver in i gruppspelet. För Benfica är det tufft då man inte vann ligan hemma i Portugal förra året, och nu måste man försöka kvala sig in till huvudturneringen.

Nu möter man ett svårspelat PSV Eindhoven och det känns vidöppet inför det här dubbelmötet. Oddssättarna håller dubbelmötet som väldigt jämnt. Och det faktum att Felix Brych, av många ansedd världens bästa domare, dömer det här mötet tyder på att även UEFA tar matchen på mycket stort allvar.

Det är alltid en fråga hur pass relevant det är, med tanke på att matcherna har nästan tio år på nacken, men om vi ser till historien mellan dessa båda lag är det målrika möten som brukar vara standard.

På 2010-talet har man spelat mot varandra tre gånger och samtliga möten har slutat med minst fyra mål. Benfica vann hemma i Europa League i april månad 2011, och kunde sen ta sig vidare till nästa slutspelsrunda efter 2-2 på bortaplan i returen. Därefter har man spelat mot varandra i en träningsmatch sommaren 2012. Den slutade med 3-1-seger för hemmalaget PSV Eindhoven.

Men som sagt är det kanske inte en faktor att lägga för mycket vikt vid nu. Det är snarare formen i det här läget som är relevant. Benfica går starkt hemma i ligaspelet och har inlett tävlingssäsongen med fyra raka vinster, varav dubbla 2-0-vinster mot Spartak Moskva i den första kvalrundan som man spelade i Champions League-kvalet.
VÄRLDENS MEST POPULÄRA SPELBOLAG! Vill du spela hos världens största spelbolag, som har odds på allt du kan tänka dig? Hos bet365 får du dessutom hela 1 250 spelkrediter som ny kund. Läs mer eller registrera dig här!

  Till bet365!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Öppet dubbelmöte i CL-kvalet

PSV Eindhoven har också spelat ett par kvalomgångar innan det här och man imponerade stort både i den andra kvalrundan mot Galatasaray, och i den tredje kvalrundan mot FC Midtjylland. Stabila vinster med god marginal i båda matcherna gör att man nu är ett enda steg från gruppspelet.

Som om det inte vore nog med det har man demolerat Ajax i den nederländska supercupen (4-0 i finalen) och vunnit premiären borta mot Heracles (2-0) senaste veckorna. Man kan med andra ord inte anmärka på formen i det här laget.

Benfica går också starkt hemma i ligaspelet med två raka vinster och känslan är att det är två starka lag som nu ska göra upp. På hemmaplan förväntar jag mig att Benfica tar tag i taktpinnen, men jag kan också se framför mig ett PSV Eindhoven som hotar framåt.

Båda lagen göra mål spelas till 1.72 gånger såsen hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1.72
Bolag: bet365
Spelstopp: 21:00, onsdag 18 augusti 2021

Jämför odds: