Speltips Brugge – Zenit 2/12: Tre poäng är allt

Simon Pålsson Publicerat: 2 december 2020

Det lag som tar tre poäng här skaffar sig ett bra utgångsläge inför den sista omgången i Champions League. Det är vad som gäller när Club Brugge möter Zenit St Petersburg.

Club Brugge - Zenit St Petersburg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Det är speciella tider i Champions League där vi nu är framme vid den näst sista omgången, en omgång som krattar manegen inför avgörandet i den allra sista omgången. Club Brugge och Zenit St Petersburg kliver framförallt in i omgången med stor press.

Men det är press på lite olika sätt – och båda lagen är utan någon som helst tvekan helt inställda på att ta tre poäng. Det är i praktiken enda chansen att ta det här till nivån som man önskar i det här läget.

Zenit St Petersburg har haft det tungt hittills, snubblat sig fram och har en poäng i botten. Men en vinst här gör att man kan ta sig upp på tredjeplatsen och då gå till Europa League-slutspelet. Ett ganska bra utfall i en tuff grupp, får man lov och säga.

Club Brugge har imponerat, tagit fyra poäng, och är bara fyra poäng ifrån att få spela i Champions League-åttondelsfinal. Men för att ge sig själva chansen inför den avslutande omgången behöver man tre poäng här, som då kan fungera som en språngbräda. Ett kryss räcker förmodligen inte och en förlust ställer laget i enorma problem.

Det enda positiva med ett kryss är att man håller Zenit bakom sig hela vägen in i mål, med största sannolikhet.

Båda lagen gasar på

Mats Rits kommer inte att spela det här mötet eftersom han fick ännu ett gult kort i den förra rundan och det är såklart ett tapp för Club Brugge, som verkligen behöver ta en vinst här. Matej Mitrovic har inte kunnat spela på hela säsongsinledningen och är inte med i leken här heller. Simon Deli, Federico Ricca och David Okereke kommer inte heller att spela matchen om det vill sig illa, men samtliga tre testas sent.

Dejan Loven är avstängd och spelar inte för bortalaget, som också är Daniil Krugovoy och Wendel på sin skadelista. Som om det inte vore nog med tunga namn som är borta är Artem Dzyuba och Douglas Santos inte heller med, vad det verkar, medan även Vyacheslav Karavaev och Magomed Ozdoev står som osäkra på förhand.

På lite olika sätt är det här en måstematch för båda lagen, varpå jag ser framför mig en mer offensiv match än senast det begav sig. Då slutade det i för sig med 2-1-vinst för Club Brugge, den gången på bortaplan.

Över 2,5 mål spelas till 1,80 gånger såsen hos Betfair.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,80
Bolag: Betfair
Spelstopp: 21:00, torsdag 2 december 2020
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: