Speltips Celtic – Ferencvaros 26/8: Klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 23 augusti 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Ferencvaros blev alldeles för svåra för Djurgården, men gäller som klar underdog inför matchen borta mot Celtic i Champions League-kvalet den 26 augusti 2020.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Som så många gånger förr fanns det vissa förhoppningar om att ett s venskt regerande mästarlag skulle göra sig bra i Champions League-kvalet och leta sig in i ett gruppspel. Men så blev inte fallet, och Djurgården åkte på däng direkt i den första kvalrundan.

Bortsett från Malmö FF finns det i princip inga svenska lag som har visat att man vet hur man ska ta sig an den här uppgiften, och detta trots att Djurgården fick en ganska överkomlig lottning i Ferencvaros. Visst, ungrarna är ett starkt lag med en rent ekonomiskt stark ägarstruktur bakom sig, men det är inte ett lag som man ska förlora mot om man har som mål att spela europeiskt gruppspel.

Hur som helst har Ferencvaros tagit sig vidare och det är man nöjda med. De har målet inställt på att nå ett gruppspel, och eftersom en förlust mot Celtic ger en ny chans i kvalet till Europa League står man inte heller och faller med den här matchen.

Men med det sagt är det tuffa förutsättningar för Ferencvaros, som nu spelar på bortaplan och som dessutom måste vinna direkt. Det är alltså vinna eller försvinna som gäller i den första, och enda, matchen i kvalet. Det är så upplägget är under den här coronasommaren.

Celtic är mycket bättre

Ferencvaros vann alltså mot Djurgården i den första kvalrundan, men spelade bara 1-1 mot MTK Budapest i den inledande matchen i ligaspelet. Man har faktiskt inte spelat någon ny match efter mötet med Djurgården, och har därmed fått vila hela laget.

Det känns dock tveksamt om det är någon enorm fördel på förhand, inte minst sett till att Celtic har en bra, stark och relativt bred trupp.

Celtic körde över KR Reykjavik med hela 6-0 i sin öppningsmatch i det här kvalet, och siktet är fast inställt på gruppspelet. Då ska inte ett lag som Ferencvaros kunna komma och störa. Detta trots att Ferencvaros faktiskt står på nio raka matcher, varav en hel del träningsmatcher, utan att förlora.

I vår värld är det klasskillnad, och det är minsann inte till ungrarnas fördel.

Celtic -1 (asian) spelas till 1,71 gånger smeten hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Celtic -1 (asian handicap)
Odds: 1,71
Bolag: Casumo
Spelstopp: 20:45, onsdag 26 augusti
TV: 
Stream: