Speltips Chelsea – Malmö 20/10: Klasskillnad

Martin Efvergren Publicerat: 20 oktober 2021

En minst sagt tuff uppgift väntar Malmö FF då man ställs mot de regerande mästarna Chelsea i den tredje omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas onsdagen den 20 oktober 2021 med avspark kl 21.00 på Stamford Bridge.

Chelsea – Malmö

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö FF har varit chanslösa i sina två första Champions League-matcher och behöver nu prestera på topp om det inte ska bli utklassningssiffror i London. De regerande CL-mästarna Chelsea har inlett med en seger och en förlust och något annat än tre poäng finns förstås inte här.

Chelsea inledde Champions League med att besegra Zenit med 1-0 hemma. Senast kom man inte upp i nivå då man fick se sig besegrade av Juventus med 1-0 i Turin.

De två insatserna i Champions League skrämmer kanske inte jättemycket men totalt sett har man gjort en övertygande säsongsinledning. I Premier League toppar man tabellen på 19 poäng efter åtta spelade matcher och man har endast släppt in tre mål totalt. I helgen höll man återigen nollan då man vann med 1-0 borta mot Brentford.

Sedan Malmö bragdartade insatser i kvalet till Champions League har trenden inte pekat uppåt. I Allsvenskan har man blandat och gett en hel del och i de två första matcherna i CL-gruppspelet har man inte kunnat hävda sig.

I den första matchen föll man med 3-0 hemma mot Juventus och även om motståndet då var på en nivå där man inte ska kunna mäta sig så var ändå känslan att MFF kunde ha gjort det bättre. I bortamötet mot Zenit hamnade man tidigt i underläge och när Anel Ahmedhodzic utvisades i början andra halvlek var matchen körd. Zenit vann sedan till slut med klara 4-0.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Från Jämtkraft Arena till Stamford Bridge

Ytterst lite talar för att Malmö FF ska kunna ha någon som helst chans här. Åtminstone inte att döma av de prestationer man svarat för i de två tidigare matcherna mot Juventus och Zenit. Att möta de regerande CL-mästarna och tabellettan i Premier League på bortaplan är minst en nivå svårare.

I Allsvenskan kommer MFF från en seger mot Östersund och dessförinnan en förlust mot Mjällby. Nu byter man Jämtkraft Arena i Östersund mot Stamford Bridge i London och det är en kontrast som på många sätt är magnifik.

Nu gäller det för Jon Dahl Tomasson att få laget att tro på det och att inte kliva in med överdriven respekt. Lyckas man hitta rätt mentalt kanske det finns en liten att chans att klara sig undan en utklassning.

Chelsea har långtifrån öst in mål under säsongsinledning men man har varit ruggigt solida defensivt. I och med förlusten mot Juventus senast lär man inte gå på sparlåga här även om Thomas Tuchel mycket väl kan komma att rotera en del spelare.

Malmö var i London och mötte Chelsea så sent som för två år sedan, då i Europa Leagues gruppspel. Chelsea vann den matchen med 3-0. Chelsea anno 2021 är på de flesta sätt ett ännu bättre lag än vad man var då och jag tror att man kommer vinna även den här matchen med ett par bollar. Mitt spel blir därför Chelsea -2.25 (asian handicap) till 1.80 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Chelsea -2.25 (asian)
Odds: 1.80
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, onsdag 20 oktober 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: