Speltips Chelsea – Porto 13/4: Avgjort

Simon Pålsson Publicerat: 13 april 2021

Känslan är att kvartsfinalen i Champions League mellan Chelsea och FC Porto redan är avgjord, men returen ska spelas den 13 april 2021.

Chelsea - FC Porto

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter att ha vunnit ganska bekvämt med 2-0 i det första mötet på bortaplan ska det nog extremt mycket till för att engelska Chelsea ska bjuda in FC Porto i den här kvartsfinalen. Nu ska man i princip bara bevaka sin ledning från det första mötet.

Och om det är någonting som Chelsea varit bra på sedan Thomas Tuchel tog över är det att kontrollera matchbilden i sina matcher. Det har varit konsekvent, det har varit välorganiserat och det har burit frukt.

Det visar inte minst statistiken med sju hållna nollor på de senaste nio matcherna i Champions League och dessutom har laget bara misslyckats med att vinna en av sina åtta senaste matcher i turneringen.

FC Porto är historiskt också ett lag som man har haft lätt för, med fyra raka hemmavinster mot portugiserna. Det är knappast vad FC Porto behöver höra inför den här drabbningen.

Det enda som kan ske här är att FC Porto får en bra start och gör det första målet. Det hade teoretiskt sett kunnat skaka liv i den här matchen, som annars känns som den mest döda på förhand.

Odds i Champions League

När man rekar ett speltips inför den andra kvartsfinalen på tisdagen, den mellan Paris Saint-Germain och Bayern München, kan man inte undgå att lägga en hel del fokus på skadeläget i båda lagen. Det blir nämligen en stor faktor när stora, tunga spelare från båda läger inte kan vara med.

Men så är verkligen inte fallet inför den andra kvartsfinalen, där skadesituationen får anses vara under kontroll, och i båda fallen ser väsentligt bättre ut den här veckan än förra.

Då spelade FC Porto utan viktiga Sergio Oliveira och Mehdi Taremi, två spelare som nu ska vara med i returen på Stamford Bridge.

Däremot ska vi ha med oss att portugiserna åker till bortamötet utan Mouhamed Mbaye och Diogo Costa, två spelare som man lättare kan sakna.

Men med det sagt är förutsättningarna bättre för Chelsea som har sitt absolut starkaste lag tillgängligt. Nu börjar det bli dags för Thiago Silva att kliva in i handlingarna också och det, ska man lugnt säga, inte talar för FC Porto.

Under 2,5 mål spelas till 1,90 gånger hos Betfair.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,90
Bolag: Betfair
Spelstopp: 21:00, tisdag 13 april 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: