Speltips Chelsea – Sevilla 20/10: Tungviktsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 20 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Champions League dukar upp ett par smällkarameller. Frågan är om inte mötet mellan Chelsea och Sevilla lockar allra mest den 20 oktober 2020?

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Krasnodar och Rennes. Det är övriga lag i den här gruppen i Champions League, en grupp som jag faktiskt håller som den kanske allra tuffaste i hela det här gruppspelet. Anledningen? Jo, Krasnodar och Rennes är lag som lätt underskattas.

Chelsea vet vi var vi har, och även om man inte har varit på toppnivå sista säsongerna känns det utan tvekan som att man har någonting stort på gång. Sommarens alla tunga värvningar kommer att blomma ut med tiden, och får man saker och ting på plats redan i höst kan man gälla som en outsider inför slutspelet här.

Sevilla vet vi är helt otroliga i Europaspelet och inte minst när det kommer till Europa League har man visat sig på styva linan många gånger, som mesta mästare av den turneringen. Precis som många andra spanska lag vet man ofta vad som krävs ute i Europa. Det gör att man ihop med Chelsea är gruppens favoriter.

Däremot ska man ha med sig att det inte varit en sprudlande inledning på säsongen. I för sig har man sju av tolv poäng i La Liga, och har ett kryss borta mot FC Barcelona, men det känns inte som att det har lossnat riktigt än.

Chelsea tappade poäng i helgen mot Southampton, och har en inledning som påvisar att man inte har fått ordning på bygget än. Men i sina bästa stunder är man ett otroligt offensivt starkt lag, även om man släpper in lite för enkla mål.

Båda lagen göra mål – ja, bra odds

Chelsea har värvat in den franske målvakten Edouard Mendy från succélaget Rennes inför den här säsongen, men efter att ha dragit på sig en skada har han faktiskt inte kunnat spela på slutet. Det gör att man åter står där med världens dyraste målvakt vid tidpunkten då han köptes – Kepa Arrizabalaga.

Det är uppenbart att det inte är målvakten som man allra helst vill satsa på, vilket man kan tycka lite vad som helst om efter att man alltså investerat sådana enorma pengar i honom. I övrigt kommer Chelsea till spel utan Billy Gilmour inför matchen mot Sevilla.

Jules Koundé kommer inte att spela för bortalaget, efter att han dragit på sig corona. I skrivande stund ser det inte ut som att smittan har spridits till fler spelare, men håll lite utkik timmarna inpå match om det kommer ut några rapporter om vilka spelare som faktiskt är med på resan till London. Sergio Escudero kan inte heller spela här.

Joan Jordan, som blev utvisad i förlusten mot Granada i lördags, får såklart spela i Champions League. Däremot är han avstängd inför helgens ligaomgång.

Båda lagen göra mål spelas till 1,66 gånger såsen hos Betsson. Här är min känsla att vi har två lag som framhäver sina offensiva styrkor, och ett tidigt mål kan verkligen öppna matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson- Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,66
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, tisdag 20 oktober 2020
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: