Speltips Club Brügge – Benfica 15/2: Nedåtgående trend

Axel Sjödin Publicerat: 15 februari 2023

Club Brügge och Benfica möter varandra i öppningsmatchen i Belgien under onsdagskvällens Champions League.

Club Brügge - Benfica

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda dessa lag lär ha jublat när de lottades mot varandra i åttondelsfinalen, men det är bara ett lag som kan ta sig vidare till kvarten. Benfica gäller som klara favoriter, även inför det inledande bortamötet i Belgien, och det återstår att se ifall Club Brügge återigen kan övervinna en tuff utmaning såsom de gjorde i gruppspelet.

I höstas så var Club Brügge det stora utropstecknet i Champions League-gruppspelet då de vann sina tre första matcher på ett fantastiskt imponerande vis. De slog Leverkusen hemma, Porto borta med 4-0 och Atlético Madrid med 2-0. Tre raka segrar mot tufft motstånd utan att släppa in ett enda mål var nästan för bra för att vara sant. Men redan i gruppspelet så började formen vända och de vann inte någon av de återstående tre returmatcherna och fick därmed nöja sig med andraplatsen i gruppen.

Samma mönster går att utläsa i ligaspelet där de startade säsongen helt fantastiskt, men därefter stött på stora problem. Deras ambitioner om att försvara ligatiteln är som bortblåsta då de ligger 20 poäng bakom Genk i toppen och även om de fortfarande innehar fjärdeplatsen så har de bara vunnit en enda av sina tio senaste matcher i belgiska Jupiler Pro League.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Benfica har sett väldigt stabila ut

De portugisiska gästerna har sett betydligt mer övertygande ut på alla fronter. De lyckades sensationellt nog vinna en grupp över PSG och Juventus i höstas och har på alla vis gjort sig förtjänta av en fördelaktig lottning i åttondelen. Benfica leder dessutom Primeira Liga med fem poängs marginal ned till Porto och har helt klart sett ut som det starkaste laget från det ofta underskattade Portugal.

Med fyra raka segrar utan att släppa in mål i ligaspelet så lär de gå in i onsdagens öppningsmatch med gott självförtroende, till skillnad från Club Brügge. Inget av lagen har några större skadebekymmer, även om belgarna har ett par spelare som är tveksamma till spel, bland annat danska Andreas Skov Olsen.

Club Brügge går återigen in i en match som klara underdogs, men det har som sagt inte varit mycket som pekat på att de kan replikera höstens fantastiska form som gjorde dem till turneringens stora utropstecken. Benfica är i sin tur ett oerhört stabilt och bra lag som ska vara en nivå över sina belgiska motståndare. Vi krånglar inte till det, utan spelar helt enkelt på den raka tvåan här för 1.86 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Benfica vinner
Odds: 1.86
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, onsdag 15 februari
TV: 
Stream:  cmoresport logo