Speltips Club Brugge – Dortmund 4/11: Handikappet

Simon Pålsson Publicerat: 4 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Club Brugge imponerar stort i Champions League och kanske kan skrälla hemma mot Borussia Dortmund onsdagen den 4 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

18+ år Regler & villkor gäller Stödlinjen

När lottningen kom till gruppspelet i Champions League kändes det som att favoritskapet vilade ganska ordentligt på SS Lazio och Borussia Dortmund i den grupp som man hade hamnat i. Zenit St Petersburg har i för sig erfarenhet från Europa, och Club Brugge har ett par gånger visat att man har något på gång, men meritförteckningarna mellan spelare, ledare och klubbar skiljer ändå enormt.

Men efter två omgångar känns det här som en högst levande grupp, även om ryssarna i Zenit St Petersburg inte har haft en drömstart på säsongen direkt. Efter två raka förluster har man halkat efter samtidigt som alla andra lag står på minst en vinst.

Club Brugge har en vinst och ett kryss, och går alltså in obesegrade till matchen mot förhandsfavoriterna Borussia Dortmund. Men om det är någon gång som belgarna ska ta sig an detta lag är det väl kanske nu?

Borussia Dortmund sprudlar inte, åkte på en förlust direkt mot SS Lazio och ser ut att ha en bra bit kvar till det spel som förra säsongen såg så lovande ut i stora perioder.

Handikappspel i CL

En stor nyckelfaktor som delvis förklarar varför Club Brugge har kunnat prestera på en så pass hög nivå direkt under säsongsinledningen är att man har lyckats hålla stora delar av sin spelartrupp tillgänglig till matcherna, och att man inte har behövt göra drastiska förändringar i sina elvor mellan matcherna. Det har gjort att man nu ser oerhört samspelta och skarpa ut.

Om vi ser på skadeläget inför onsdagens möte med Borussia Dortmund kan vi enkelt konstatera att det bara är Federico Ricca som ser ut att kunna missa. Han kommer att testas sent och det faktum att matchen spelas på belgisk mark ökar hoppet en aning. Nu går det att testa honom i skarpt läge, på hemmaplan, på matchdagen utan att belasta kroppen med en resa.

Då är skadeläget väsentligt tuffare i det tyska bortalaget. Erling Braut Haaland står som ett lite osäkert kort på förhand, en spelare som hade saknats enormt om han inte kom till spel. Han fortsätter att ösa in mål för Borussia Dortmund. Räkna inte med att man tar några risker med honom, även om man kommer att pressa in honom i spel om det går och kroppen håller. I helgen spelade norrmannen inte i ligan för att vilas. Låt oss se om det har hjälpt, eller om han behöver vilas lite till.

I övrigt kan vi konstatera att Nico Schulz, Marcel Schmelzer och Dan-Axel Zagadou fortfarande inte kan spela. Det är spelar som inte har kunnat spela på hela säsongsinledningen och som inte lär göra det på ett tag. Emre Can har därutöver dragit på sig corona och spelar inte av den anledningen.

Club Brugge +1 (asian handicap) spelas till 1,79 gånger såsen hos Betsson. Då får vi pengarna tillbaka om hemmalaget förlorar med uddamålet.

Club Brugge - Borussia Dortmund

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: