Speltips Club Brugge – RB Leipzig 24/11: Framåtlutade

Martin Efvergren Publicerat: 24 november 2021

Av allt att döma gör Club Brugge och RB Leipzig upp om tredjeplatsen i den här Champions League-gruppen. Matchen spelas onsdagen den 24 november 2021 med avspark kl 21.00.

Club Brugge – RB Leipzig

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chanserna till avancemang såg på förhand små ut för Club Brugge och RB Leipzigs del då man hamnade i samma grupp som både Manchester City och PSG. Efter fyra spelade matcher är det också mycket riktigt de två favoriterna som toppar gruppen. Club Brugge har med sina fyra poäng också fyra poäng upp till PSG på andraplatsen. RB Leipzig har bara tagit en poäng och kan således som bäst bli trea.

För Club Brugges del lever emellertid fortfarande drömmen om avancemang. Om de vinner den här matchen samtidigt som PSG förlorar mot Man City är man bara en poäng efter inför den sista matchen då man möter PSG i Paris.

Formen är dock inte på topp för tillfället. Man har bara vunnit en av sina fyra senaste ligamatcher vilket ger att man ligger på en tredjeplats i den belgiska ligan. I fredags föll man borta mot Mechelen med 2-1 och i Champions League har man förlorat stort mot Manchester City i två raka matcher.

För Emil Forsbergs Leipzig har säsongsinledningen varit ganska motig. I Bundesliga ligger man bara på sjunde plats och chanserna till avancemang i CL försvann redan efter tre matcher.

Men man svarade ändå för en stark insats då man spelade 2-2 hemma mot PSG i den senaste omgången. Dessförinnan var man heller inte långt att ta poäng när de möttes i Paris. Nu får man istället inrikta sig på att försöka bli trea vilket innebär att man kvalificerar sig för fortsatt Europa-spel i Europa League.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel RB Leipzig

Club Brugge och RB Leipzig möttes senast i slutet av september i en match som de förstnämnda vann i Leipzig med 2-1. Därtill har Club Brugge, precis som RB Leipzig, kryssat på hemmaplan mot PSG.

Belgarna är alltså tre poäng före i tabellen och de vann det senast mötet på bortaplan. Trots det gäller RB Leipzig som favoriter hos spelbolagen inför för den här matchen. En rak tvåa ges till ett odds omkring 2.08.

På pappret är Leipzig det bättre laget men nye tränaren Jesse Marsch har inte riktigt fått ihop bitarna så här långt. Visserligen tappade man både tränare och sina bästa spelare till FC Bayern i somras men fortsatt är man ett lag som kan bättre än vad man hittills har visat.

Innan landslagsuppehållet svarade man för två raka övertygande insatser mot PSG och Dortmund som man slog med 2-1 hemma. Känslan var att man äntligen börjat hitta rätt men i helgen blev det så en ny förlust med 2-0 borta mot Hoffenheim.

Jag köper ändå att bortalaget står som favoriter i den här matchen. De har den högsta högstanivån och Club Brugge form har varit vikande den senaste tiden. Framförallt tror jag på en öppen matchbild mellan två lag som inte har så mycket att förlora och som därtill har vissa defensiva problem.

RB Leipzig har gjort minst två mål i tre av sina fyra matcher i Champions League trots att Man City och PSG stått för motståndet. Jag finner god anledning att tro att man kommer att lyckas med det även i den här matchen och RB Leipzig över 1.5 mål spelas därför till 1.76 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: RB Leipzig över 1.5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, onsdag 24 november 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: