Speltips Cluj – Dinamo Zagreb 26/8: Tufft CL-kvalmöte

Simon Pålsson Publicerat: 23 augusti 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är långtifrån självklart vilka som gäller som favoriter när Cluj och Dinamo Zagreb gör upp i kvalet till Champions League den 26 augusti 2020.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Har ni koll på hur Champions League-kvalet fungerar under den här märkliga fotbollssommar som vi har tvingats rakt in i? Det är minst sagt speciella förutsättningar som gäller för alla lag, och som ställer helt andra krav på deltagande kvallag.

För det första är det enkelmöten som gäller, och med rigorösa säkerhetsföreskrifter kopplade till matcherna finns det faktorer som finns med och påverkar lite hela tiden. Det gäller att vara uppmärksam på eventuella nyckelspelare som av smittoskäl inte kan vara med i matcherna.

Men dessutom är det bara ett lag som får spela på hemmaplan, eftersom allt kommer att avgöras i ett enda möte, där hemmaplansfördelen avgörs genom lottning. Här kan vi lätt konstatera att kroatiska Dinamo Zagreb haft oturen att få spela på bortaplan.

När det klassiska laget Dinamo Zagreb går in i kvalet till Champions League i den andra kvalrundan gör man det borta mot rumänska Cluj, ett lag som varit återkommande i dessa sammanhang sista åren.

Dinamo Zagreb är som många vet ofta med i antingen Europa League eller Champions League, och Cluj försöker med monetära medel ta samma resa. I grunden finns det mycket som är bra i den här klubben och som är intressant att bygga vidare på.

Dinamo Zagreb gäller som favoriter

Om vi frågar spelbolagen är det Dinamo Zagreb som gäller som favoriter inför matchen, och där är det nog storleken på klubben och meriterna i Europa som spelar störst roll. Det är åtminstone bedömningen så här utifrån.

Dinamo Zagreb har hunnit spela två matcher i det inhemska ligaspelet, och har då radat upp vinster. 6-0 i premiären mot NK Lokomotiva Zagreb, det lilla laget från huvudstaden, och stabila 0-1 borta mot NK Istra 1961 i den andra omgången. Formen är det med andra ord inget fel på i Dinamo Zagreb.

Cluj vann sin första kvalrunda borta mot Floriana med 0-2 och gjorde jobbet. Det gjorde man också i ligapremiären nu i helgen, då man slog Clinceni med 2-1.

Med andra ord är formen god i båda läger, och det är inte helt enkelt vad vi ska gå på i bedömningen inför matchen. Men i grunden Dinamo Zagreb är ett starkare lag, men med hemmaplansfördel och de senaste årens trend tror vi att Cluj har det i sig att ställa till det ordentligt här.

Det är också givet att värdet finns på hemmalaget sedan spelbolagen valt att signalera ett tydligt favoritskap för Dinamo Zagreb i sin oddssättning inför matchen.

Cluj +0,5 spelas till 1,64 gånger smeten hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Cluj +0,5
Odds: 1,64
Bolag: Casumo
Spelstopp: 20:00, onsdag 26 augusti
TV: 
Stream: