Speltips Dortmund – Chelsea 15/2: Knappa favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 15 februari 2023

Dortmund möter Chelsea i öppningsmatchen av sin åttondelsfinal i Champions League under onsdagskvällen.

Dortmund - Chelsea

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är ännu ett jämnt och spännande möte som vi bjuds på i Champions Leagues åttondelsfinaler då Dortmund drabbar samman med Chelsea på Westfalenstadion under onsdagen. Tyskarna har inlett det nya året på ett exemplariskt vis, vilket inte riktigt går att säga för gästande Chelsea.

Hösten har inte varit särskilt bra för någon av klubbarna, men Dortmund verkar vara det lag som har hämtat sig bäst. Fem raka ligasegrar och en cupseger är deras facit sedan årsskiftet och de har verkligen fått igång målproduktionen under den senaste månaden. Det gör nu att de bara är tre poäng bakom Bayern München i tabelltoppen och kan kliva in i Champions League med ett gott självförtroende.

Skadeläget ser också betydligt bättre ut för tyskarna än för deras engelska gäster då de knappt har några skador att tala om, medan Chelsea fortsatt har en handfull spelare borta från spel och flertalet som är tveksamma till start. Graham Potter har dock överlevt den värsta skadeperioden och har fått tillbaka både Reece James och Ben Chilwell i truppen. Det har dessutom toppats med ett smått galet januarifönster där Chelsea varit den klubb i världen som spenderat mest pengar på nya spelare.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chelsea har inte fått igång offensiven

Känslan är att ett sargat Chelsea har börjat gå åt rätt håll och att de borde kunna bli farliga när Potter väl får sina nya pusselbitar på plats. Men med det sagt så har de bara vunnit en av sina sju senaste ligamatcher, en knapp vinst mot Crystal Palace, och fick återigen nöja sig med ett kryss borta mot West Ham i den förra omgången.

Det har varit målsnålt i många matcher, och även om defensiven verkar sitta rätt bra så har de en hel del att jobba på offensivt för att kunna klättra i tabellen. Det är inte helt lätt att veta var man har Chelsea just nu och hur de kommer att kunna prestera mot bra europeiskt motstånd. Dortmund har haft en del problem mot engelska lag, men är i andra sidan väldigt svårbesegrade hemma på Westfalenstadion.

Det finns en risk att det kommer att vara lite avvaktande och att Potter gärna försöker avgöra detta i returen hemma i London istället. Dortmund gäller som knappa favoriter inför onsdagen och jag tror åtminstone inte att Chelsea kommer att få med sig en vinst i det första mötet. Vi kombinerar därmed en dubbelchans 1X med ett spel på under 3,5 mål för 1.93 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 3,5 mål
Odds: 1.93
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, onsdag 15 februari
TV: 
Stream:  cmoresport logo