Speltips Dortmund – Manchester City 14/4: Retur

Simon Pålsson Publicerat: 14 april 2021

Champions League-kvartsfinal mellan tyska Borussia Dortmund och Manchester City spelas onsdagen den 14 april 2021.

Borussia Dortmund - Manchester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det finns en stor förbannelse som vilar över Pep Guardiola och Manchester City, en förbannelse som ser ut att blossa upp och bli en reell faktor varje gång det är dags att spela kvartsfinaler i Champions League.

Det är hit men inte längre som den hårdsatsande engelska storklubben har kunnat ta sig flera säsonger i följd, men den här gången såg det ut som att man fick en mer överkomlig lottning att försöka förhålla sig till.

Men än så länge har man inte direkt imponerat i det här slutspelet heller. Borussia Dortmund har i för sig besegrats med 2-1 i den första matchen, men bara 2-1 på hemmaplan gör att Manchester City lever farligt inför returen.

Borussia Dortmund är ett erkänt starkt lag på hemmaplan och i det här skedet, när det räcker att vinna med 1-0, kan man inte räkna ut tyskarna.

Visst, Borussia Dortmund har inte den bästa av säsonger, men på ett individuellt plan har man spelare nog att skrälla och vinna mot precis vilka som helst. Det måste man ta och erkänna.

Borussia Dortmund trycker framåt

Borussia Dortmund hade såklart behövt sitt allra bästa lag inför den här matchen och det är inte riktigt läge att man har problem med skador i det här läget. Men offensiven ser ut att kunna bli så stark som den bara kan.

En spelare är lite osäker till spel och det är Jadon Sancho, en av spelarna som annars gör Borussia Dortmund till ett klart bättre fotbollslag.

I övrigt ska vi ha med oss att Youssoufa Moukoko, Dan Axel-Zagadou, Marcel Schmelzer och Axel Witsel alla står utanför truppen till den här matchen.

Manchester City stod som sagt för en svagare insats i ligan i helgen och ställde då såväl Sergio Aguero som Aymeric Laporte utanför laget. Det återstår att se om det här är spelare som kommer till spel inför den här matchen.

Båda lagen göra mål spelas till 1,62 gånger såsen hos SpeedyBet. Det kan inte bli någonting annat än en matchbild där ena laget alltid måste gå framåt.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,62
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 21:00, onsdag 14 april 2021
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: