Speltips Dynamo Kiev – Barcelona 24/11: Felaktigt odds

Simon Pålsson Publicerat: 24 november 2020

Oddsmarknaden är lite skev inför mötet mellan Dynamo Kiev och FC Barcelona i Champions League tisdagen den 24 november 2020.

Dynamo Kiev - FC Barcelona

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Champions League är äntligen tillbaka och det landslagsuppehåll som bara var en vecka bort känns helt plötsligt som någonting som man har glömt. Tack och lov för det, skulle jag vilja hävda.

Men klubblagsfotbollen är alltså tillbaka och det med full kraft. Efter helgens intensiva ligafotboll ska det också spelas Champions League, samt Europa League, inte bara den här veckan utan också kommande två veckor efter denna. Det är alltså dags att summera ihop det här gruppspelet snabbt och enkelt.

Det ser ut som att Juventus och FC Barcelona helt enligt planerna tar sig till slutspelet här. Allra bäst ser det ut för Barca, som har nio av nio möjliga poäng och som med en vinst här kan säkra sitt avancemang. Det räcker faktiskt med en poäng för att avancemanget ska vara helt säkrat.

Det är såklart det stora målet inför den här matchen, så att laget kan fokusera helt och fullt på La Liga, där varken prestationerna eller resultaten går lagets väg. Det märktes inte minst i helgen när man föll med 1-0 borta mot Atletico Madrid.

Dynamo Kiev har en poäng och delar jumboplats med Ferencvaros. Målsättningen är att knipa tredjeplatsen, minst, för att den vägen ta sig till slutspelet i Europa League. Det är mer än vad man lyckades med förra säsongen, när man blev utslagna av Malmö FF i gruppspelet i Europa League.

En lite avslagen match

Dynamo Kiev har haft helt enorma problem med skador, men framför allt med coronasmitta, i och kring spelartruppen sista veckorna. Det fanns en del förhoppningar om att det skulle lösa sig under landslagsuppehållet, men nu är det snarare andra spelare som har åkt på smittan och som befinner sig i karantän. Det har delvis att göra med Ukrainas karantänsregler, men det är också uppenbart att man inte har fått ordning på det hela. I slutändan kan det rör sig om upp till nip spelare som inte kan spela av coronaskäl.

Det är kanske lika bra att nämna spelarna? Mest relevant är såklart att Ruslan Neshcheret inte ser ut att kunna spela. Det kan man argumentera för är lagets viktigaste och bästa spelare. Viktor Tsygankov, Oleksandr Andriyevskyi, Artem Shabanov, Gerson Rodrigues, Bohdan Lyednyev, Oleksandr Syrota, Serhiy Sydorchuk och… Nej, det var spelarna som ser ut att kunna miss av coronarelaterade skäl. Anmärkningsvärt.

Men det slutar egentligen inte där. Det blir inget spel för fyra skadade spelare heller. Mykyta Burda, Volodymyr Kostevych, Oleksandr Tymchyk och Nazariy Rusyn är inte i speldugligt skick.

Namnmässigt är det dock betydligt tyngre spelare borta i FC Barcelona, som med det sagt ändå kan formera sitt i princip starkaste lag på planen. Eller åtminstone ett extremt starkt lag. Gerard Pique, Sergio Busquets, Ansu Fati, Sergi Roberto, Ronald Araujo och Samuel Umtiti kan inte spela. Ousmane Dembele testas sent, men ser inte ut att starta.

Efter tre raka vinster behöver FC Barcelona inte känna någon superpress här och kanske kan det bli läge för hemmalaget att ställa till det en aning. Formen i bortalaget är inte super, som bekant.

I Barcelona slutade det alltså med 2-1 till Barca och jag kan tänka mig en ganska tät historia igen. Målmarknaden har blivit lite förskjuten åt fel håll oddsmässigt.

Under 3,5 mål spelas till 1,62 gånger såsen hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,62
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, tisdag 24 november 2020
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: