Speltips Dynamo Kiev – Ferencvaros 8/12: Dagens bästa speltips

Simon Pålsson Publicerat: 8 december 2020

Dagens bästa speltips från Champions League hittas i Ukraina där Dynamo Kiev gäller som favoriter hemma mot Ferencvaros den 8 december 2020.

Dynamo Kiev - Ferencvaros

För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.


Enligt spelbolagen ska man utan tvekan hålla Dynamo Kiev som favoriter inför mötet med Ferencvaros i Champions League, ett möte som är helt avgörande för båda lagen och avgör om de kommer att få fortsätta det internationella cupspelet under våren.

Som bekant är gruppspelet i Champions League utformat som så att lagen som vinner gruppen, det vill säga slutar etta eller tvåa, tar sig till slutspelet. Då är det åttondelsfinaler i dubbelmöten som väntar med lag från andra grupper.

Men det finns ett tröstpris i potten för övriga två lag. Tredjeplatsen vigs åt slutspelet i Europa League, medan det lag som slutar som jumbo åker ut och inte får spela någon Europafotboll förrän tidigast nästa sommar. Deppigt.

Inför den sista omgången i den här gruppen är Juventus och FC Barcelona redan klara, men vilket lag ska sluta trea? Ferencvaros och Dynamo Kiev har en god chans att knipa platsen, men behöver hålla det andra laget bakom sig.

Dynamo Kiev har fördel nu, med bättre målskillnad men samma poäng som Ferencvaros. Däremot har Ferencvaros varit det i mina ögon lite piggare laget, med en offensiv som kan skada precis alla lag. Ferencvaros problem har dock varit att man släpper in för många mål. Jag räknar iskallt att man försöker få en öppen matchbild i den ukrainska huvudstaden.

Odds från Champions League

Dynamo Kiev har Oleksandr Tymchyk, Mykyta Burda, Volodymyr Kostevych och Nazariy Rusyn på skadelistan och det har varit spelare som inte kunnat spela på ett bra tag. Men det som är glädjande är att det inte längre finns spelare borta mot corona, något som tidigare var ett rejält problem för det ukrainska storlaget.

Om det vill sig illa kommer man inte heller att kunna ge Vitaliy Buyalskiy någon speltid här, men i mina ögon är det ingen spelare som man står och faller med.

Ferencvaros har stundtals varit ganska pigga här under det här gruppspelet och det som talar för att man ska kunna ställa till det här är att man varit offensivt starka. Ferencvaros har också fördelen av att kunna formera sin starkaste elva, med inga rapporterade skador och ett lag som i grunden har en hel del talang.

Mötet i Ungern slutade 2-2 och det var enda poängen som båda lagen spelade in under gruppspelets fem första omgångar. Det avgörs därmed är och nu vilka som går vidare till slutspelet i Europa League. Ferencvaros måste vinna, eftersom man ligger efter i tabellen tack vare sämre målskillnad.

Båda lagen göra mål spelas till 1,80 gånger såsen hos Bet365. Det känns utan tvekan som dagens mest roliga speltips från Champions League.

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,80
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00, tisdag 8 december 2020
TV:  viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: