Speltips FC Barcelona – Bayern München 14/8: Kvartsfinal

Simon Pålsson Publicerat: 10 augusti 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

FC Barcelona mot Bayern München må låta som en final i Champions League, men det är bara kvartsfinal. Vilket lag vinner den 14 augusti 2020?

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är inte samma sak, och det kan aldrig bli samma sak. Men med det sagt måste man säga att den här varianten på Champions League-slutspel som tvingats fram den här säsongen ändå har sin egen charm.

I stället för dubbelmöten med matcher både hemma och borta har alla lagen samlats i den portugisiska huvudstaden Lissabon, och spelar där enkelmöten mot varandra. Vidöppna matcher i många fall, och en spänning som är uppskruvad till maximala nivåer redan från start.

Publiken saknas, och det påverkar matcherna, men spänningen i sig finns där.

Just nu väntar också en väldigt intressant kvartsfinal mellan två potentiella mästare, i FC Barcelona och Bayern München. Enligt många är tyskarna det bästa laget i världen just nu, och detta trots att man rimligen borde vara lite ringrostiga sedan deras säsong i Bundesliga tog slut redan i juni månad.

Men man körde över Chelsea i returmötet i åttondelsfinalen, och kommer med bra form, gott självförtroende och en given segervittring inför den avgörande matchen mot FC Barcelona.

FC Barcelona vann mot Napoli efter att Lionel Messi återigen burit sitt lag på axlarna, och vore det inte för argentinaren hade man nog fått det tufft. Det är han som kan rädda det mot FC Bayern München. Om inte han har en bra dag kommer det här inte att gå.

Vad vi kan räkna med är dock en offensiv historia mellan två lag med sina absolut styrkor i offensiven. Det är där FC Barcelona kan rubba FC Bayern München, genom att göra fler mål och ha en Lionel Messi i dunderslag. Låt oss hoppas på en sprudlande historia.

Vi rekar i Champions League

FC Barcelona startade med ett synnerligen starkt lag i matchen mot Napoli, och då hade man inte med varken Arturo Vidal eller Sergio Busquets. Men nu är båda spelarna tillbaka, och om man vill kan man alltså formera ett lite annorlunda lag. Det beror helt enkelt på hur man ser är bästa sättet att försöka vinna matchen mot FC Bayern München.

I övrigt ska sägas att Samuel Umtit är tveksam till spel igen, medan Ousmane Dembele är borta med skada. Martin Braithwaite kommer inte heller att spela, men det hade inte varit aktuellt ändå.

I bortalaget, som i det här fallet alltså inte är ett bortalag i den traditionella betydelsen, är Leroy Sané inte spelklar efter att han blivit klar för klubben i somras. Det här är som bekant en match som tillhör förra säsongen, eller rättare sagt den pågående säsongen. Benjamin Pavard är borta med skada, det vet vi, och det finns också en risk att FC Bayern får klara sig utan Alphonso Davies och Kingsley Coman.

För många är det här den moraliska finalen, och förväntningarna är såklart stora inför avsparken.

Över 2,75 mål (asian handicap) spelas till 1,67 gånger smeten hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,75 mål (asian)
Odds: 1,67
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, fredag 14 augusti
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo