Speltips FC Barcelona – Napoli 8/8: Returen lever

Simon Pålsson Publicerat: 8 augusti 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Napoli kommer att gälla som klar underdog, men har chansen att slå ut FC Barcelona från åttondelsfinalen i Champions League den 8 augusti 2020.

  Rygga vårt speltips hos coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Returmatch väntar i den heta åttondelsfinalen mellan FC Barcelona och Napoli, en match som det inte går att förbise inför helgens matcher i Champions League. Det här känns som ett möte som har bjudit på heta matcher gång på gång i dessa sammanhang under 2010-talet.

Just den här gången är förväntningarna höga, alldeles oavsett att läktarna kommer att eka tomma på Camp Nou. Det i sig blir såklart en deppig syn och någonting speciellt för spelarna att försöka hantera.

Men nu ska sägas att den faktorn inte är lika påtaglig som tidigare, eftersom det snarare blivit en vanesak. Det gör att vi knappt ens tar in det i beräkningarna på förhand. Å andra sidan är hemmaplansfördelen klart svagare nu. Det tar vi såklart med oss.

Napoli kommer att behöva den typen av medvind för att det här ska gå, och efter 1-1 på hemmaplan är det alltså italienarna som måste göra mål här. Annars går FC Barcelona vidare till kvartsfinal för egen maskin.

Napoli avslutade säsongen ganska hyfsat, även om det varit lite upp och ner det här året. Cuptiteln värmde gott och kan kanske fungera som motivation nu. Det är i cupsammanhang som det här laget verkligen har rest sig. Nu har man också spelat skarpa tävlingsmatcher längre och närmare inpå den här matchen än vad FC Barcelona har. En liten fördel tror jag.

Vi rekar i Champions League

FC Barcelona har ett par orosmoment inför den här matchen, och det gör att matchen kanske lever lite mer än vad många kan få för sig på avstånd inför avsparken. Sergio Busquets kan exempelvis inte spela och i mina ögon är det ett stort avbräck för FC Barcelona, med tanke på att spanjoren så gott som alltid är briljant i stora matcher. Arturo Vidal är också avstängd, men lär inte saknas fullt lika mycket. Ousmane Dembele hade man gärna haft fit igen, men Martin Braithwaite kommer knappast saknas. Samuel Umtiti är lite osäker till spel och vore ett avbräck.

På det hela taget har man fortsatt en stark trupp och formerar med all säkerhet en bra startelva, men det saknas eventuellt två viktiga defensiva ankare i Busquets och Umtiti. Det är en faktor att ha med sig på förhand.

I bortalaget är Lorenzo Insigne inte helt fräsch, men det ska nog mycket till för att han inte spelar här. Det gör däremot inte Nikola Maksimovic. Victor Osimhen blev klar för klubben i veckan, men är inte spelklar för Champions League på resten av den här säsongen.

Känslan är att det är klar fördel för hemmalaget, men Napoli kommer inte att ge upp det här. Hemmaplansfördelen är dessutom klart mindre nu när det inte spelas matcher med publik.

Båda lagen göra mål spelas till 1,68 gånger smeten hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål
Odds: 1,68
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, lördag 8 augusti
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo