Speltips Ferencvaros – Barcelona 2/12: Målkalas igen

Simon Pålsson Publicerat: 2 december 2020

Ferencvaros har visat sig småfinurliga framåt, men släpper in för många mål i Champions League. Nu möter laget FC Barcelona den 2 december 2020.

Ferencvaros - FC Barcelona

18+ år – Regler & villkor gäller. Stödlinjen.


För första gången i klubbens historia spelar nu den hårdsatsande ungerska klubben Ferencvaros i Champions League, men det har kanske inte riktigt blivit som man hade önskat om man ser till inledningen på gruppspelet.

Fyra matcher är avklarade och inför de två sista står det redan nu klart att Ferencvaros inte kan konkurrera i toppen, än huruvida matcherna på slutet kommer att landa. Det får man ändå se som ett litet misslyckande.

Eller ska man göra det? Det finns många klubbar i ungefär den här klassen som inte har kunnat hävda sig på ett bättre sätt och Ferencvaros har ändå fått uppleva ett äventyr, göra ett par helt okej offensiva insatser och lärt sig saker. Det är inte fy skam inför fortsättningen.

I tabellen har Ferencvaros också en reell chans att nå tredjeplatsen, som innebär slutspel i Europa League och som vore ett bra tröstpris. Då behöver Ferencvaros bara ta fler poäng än Dynamo Kiev på slutet. Ett lag som man dessutom har kvar att möta i den sista helt avgörande omgången.

Med andra ord är det inte mötet med FC Barcelona som kittlar mest den här gången. Ferencvaros är klar underdog mot ett lag som kan säkra sin gruppvinst, men som redan är klara för åttondelsfinal. Med andra ord två lag som kan spela ganska avslappnat.

Fullt ös framåt

Ferencvaros ställde faktiskt till det en del senast det begav sig mellan lagen, när man gjorde ett tidigt mål som blev bortdömt mot FC Barcelona och sen också fick in ett mål till på Camp Nou. Då ett mål som blev godkänt.

Det slutade i för sig 5-1 till hemmalaget, men vi kan räkna med att vinsten var meriterande för Ferencvaros inför fortsättningen.

FC Barcelona har fått upp farten alltmer efter en skakig inledning på säsongen och nu vill man göra sitt yttersta för att slippa de tuffaste lottningarna här. Därför är målet insiktat på att faktiskt vinna gruppen och det gör man bäst genom att slå Ferencvaros igen.

Över 2,5 mål spelas till 1,60 gånger såsen hos Betfair. Rimligen är det här en match som blir öppen, eftersom Ferencvaros lättast spelar den typen av matcher.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,60
Bolag: Betfair
Spelstopp: 21:00, onsdag 2 december 2020
TV:  viasathockey logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: