Speltips Ferencvaros – Dinamo Zagreb 16/9: Tungt möte

Simon Pålsson Publicerat: 14 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det var skrämmande enkelt att slå ut Djurgården. Nu möter Ferencvaros i stället Dinamo Zagreb i CL-kvalet onsdagen den 16 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos betway!
Annons. Nya kunder hos Betway. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Champions League-kvalet är tillbaka med fem tunga matcher på onsdagen, och det ska snart avgöras vilka lag som tar sig vidare till playoff. En kvalomgång återstår innan vi är framme vid det som ska till att avgöra hur gruppspelet i huvudturneringen ser ut.

En viktig faktor att ha med sig är att laget som vinner här alltså tar sig till playoff – och därmed garanterar minst en plats i gruppspelet i Europa League. Säga vad man vill, men det är bra plåster på såren.

Förlorande lag får chansen att spela i Europa League-kvalet och även om det inte är en garanti för att nå gruppspelet får man också se det som ett okej tröstpris.

Men den här matchen blir oerhört viktig. En vinst räcker för att man ska ha en plats i ett europeiskt gruppspel, ha miljoner säkrade på kontot och kunna behålla viktiga spelare ett tag till då det finns en inspirerande utmaning framöver.

Vilka vinner mötet?

Det man ska ha med sig är att Ferencvaros har hittat någon form av formula för att göra det bra i kvalspelet ute i Europa, och att det ungerska laget plötsligt känns som en ganska tung motståndare att stöta på i dessa sammanhang. Det var sannerligen inte känslan bara för ett par säsonger sedan.

Inför den här matchen har Ferencvaros bara en förlust på sina tio senaste kvalmatcher till Champions League, och det är alltså en svår nöt att knäcka här. Det kan man inte ta och blunda för.

På samma sätt är det oroväckande för Dinamo Zagreb att man själva står på sex raka matcher i Champions League-kval utan vinst. Det enda man kan ha med sig som en positiv grej är att man slog Ferencvaros på bortaplan, med hela 0-4, så sent som förra säsongen. Också det i kvalspel till Champions League. Den gången slutade mötet på kroatisk mark 1-1, men när det skulle avgöras i Ungern körde man över Ferencvaros.

Så vad ska man tänka sig här? Är det formen i Ferencvaros som dominerar, eller är det rutinen i Dinamo Zagreb?

Båda lagen göra mål spelas hur som helst till 1,91 gånger smeten hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos betway – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betway. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål
Odds: 1,91
Bolag: Betway
Spelstopp: 19:00, onsdag 16 september 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: