Speltips Ferencvaros – Molde 29/9: Jämnt returmöte

Simon Pålsson Publicerat: 29 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

3-3 i den första matchen gör att det känns vidöppet inför returen mellan Ferencvaros och norska Molde i Champions League-playoff den 29 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det var minsann ingen dålig spänning som vi bjöds på i den första kvalmatchen mellan ungerska Ferencvaros och norska Molde i det som faktiskt är playoff till Champions League. Vinnarna tar sig till gruppspelet, och förlorarna får spela i Europa League.

Det första mötet slutade 3-3 på norsk mark efter att Ferencvaros tagit ledningen med 2-0, Molde vänt till 3-2 och ungrarna kvitterat – på straff – i slutskedet av matchen. Hawaii för hela slanten alltså.

Ferencvaros har faktiskt varit riktigt bra under hela det här kvalspelet, och även om man hade lite tur i mötet med Celtic är man framme vid det här playoffet fullt rättvist. Det är en storsatsande klubb som nu ser ut att få valuta för sina pengar, och inte minst i offensiven har man visat sig vara otroligt starka under sommarens kvalspel. Minst två gjorda mål i fyra raka kvalmatcher säger en hel del om vilken typ av fotboll som man har spelat här.

Det bör dock nämnas att motståndet Molde visat sig vara svårslagna, och i kvalspel står man på sex raka utan förlust. Nu senast var man på väg att vinna, men föll alltså igenom precis i slutet. Men det mesta pekar på att vi åter får se ett jämnt möte mellan lagen.

Håll koll på Eikrem

I bortalaget kommer inte minst Magnus Wolff Eikrem att bli en spelare att hålla koll på. Den som följer svensk fotboll minns säkert norrmannen från Malmö FF, där han 2016 var lagets bästa spelare, men där han senare fick allt mindre speltid och senare närmast tvingades bort sett till konkurrenssituationen. I Molde är han i stället lagkapten och härförare, och gjorde mål så sent som i förra matchen mot ungrarna. Min känsla är att han är värd att hålla koll på inför den här matchen.

Ferencvaros å sin sida har haft ett par offensiva spelare som verkligen stuckit ut, men att man släppte in tre mål senast vittnar också om att det finns en del defensiva brister.

Nu räcker ju ett kryss långt för Ferencvaros – eftersom bortamålsregeln gäller – och det gör att matchen i fråga kanske inte blir fullt likadan som den i Norge. Det är nämligen mestadels Molde som behöver jaga mål.

X2 spelas till 1,72 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: X2
Odds: 1,72
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, tisdag 29 september 2020
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: