Speltips Ferencvarosi – Djurgården 19/8: CL-kval

Simon Pålsson Publicerat: 19 augusti 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Champions League-kval för de regerande svenska mästarna Djurgården, och man måste vinna direkt borta mot ungerska Ferencvarosi den 19 augusti 2020.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Efter en lång väntan är det så äntligen dags att dra igång sommarens kvalspel till Europa League och Champions League, som hade varit igång för en månad sedan ungefär om det här hade varit ett normalt år. Men nu är det speciella förutsättningar som gäller, och det har såklart även påverkat tidsplanen.

Det här innebär också att man från UEFA-håll måste sätta en annan regelprägel på det hela, för att hinna i tid. Det innebär att det inte spelas dubbelmöten, utan enkelmöten där det ena laget lottas till att spela hemma. För Djurgården innebär det att man spelar bortamöte – där vinnaren tar allt – mot de ungerska mästarna Ferencvarosi.

För att ta sig vidare måste man alltså slå ut Ferencvarosi på bortaplan, och då är man framme vid den andra kvalrundan av totalt fyra. Men en viktig sak att ha med sig här är att bortamålsregeln inte gäller. Det innebär att det oavsett oavgjort resultat alltså blir förlängning och därefter straffar om likaläget står sig hela vägen in i mål där också.

Djurgården åkte ner till Ungern redan på tisdagen och försöker ladda upp i den ungerska huvudstaden Budapest innan matchen mot Ferencvarosi. Det är den typen av förutsättningar som behöver vara på topp för att man ska vinna här.

Det lag av Ferencvarosi och Djurgården som förlorar kommer för övrigt att halka över i kvalet till Europa League i stället. Det får man säga är ett helt okej tröstpris att ha med sig på förhand.

Målspel i Champions League-kval

Djurgården har haft en ganska stökig inledning på säsongen, men efter att ha sett skakiga ut inledningsvis har laget fått ordning på det mesta i spelet och ser nu klart vassare ut. Det måste man ta och berömma tränarteamet för. Det här är ett något svagare lag än förra året, men ändå ser spelet i grunden lika bra ut. Det saknas möjligen lite spets framåt.

En delförklaring till att det har sett ut så är att Nicklas Bärkroth och Edward Chilufya, två spelare som är tilltänkta spetsspelare i offensiven, varit borta med skador under egentligen hela säsongsinledningen. Nu är båda tillbaka i fullt slag igen, om än inte fullt tränade och fullt matchade i skarpt läge, och tillför då speed till ett annars lite trögt lag.

Om Djurgården ska kunna vinna borta mot Ferencvarosi krävs det förmodligen att offensiven fungerar som den ska, men också att man får till den där defensiva prägel som man hade länge under förra säsongen. Nu har man inte råd att släppa in enkla mål, eller låta kommandot hamna i knät på hemmalaget Ferencvarosi.

Men vi tror oss få se en ganska avslagen, eller åtminstone försiktig, tillställning här. Djurgården är inte det mest rutinerade Europalaget och hade stora problem senast man var ute, men bör kunna göra det här till en tät match mot Ferencvarosi i alla fall.

Under 2,5 mål spelas till 1,70 gånger smeten hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,70
Bolag: Casumo
Spelstopp: 19:00, onsdag 19 augusti
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo