Speltips Gent – Dynamo Kiev 23/9: Tufft CL-playoff

Simon Pålsson Publicerat: 22 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Dynamo Kiev spelar borta mot belgiska Gent i den första av två playoffmatcher till Champions League den 23 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Champions League-playoffet fortsätter på onsdagskvällen och det är inga dåliga pengar som ligger i potten för lagen som nu ska slåss om en plats i gruppspelet. Dynamo Kiev och Gent gör exempelvis upp. Förlorande lag hamnar i stället i gruppspelet i Europa League – ett fullt okej tröstpris får man säga.

Faktum är att dessa båda lag har spelat mot varandra i liknande sammanhang tidigare, men då var det faktiskt redan i den tredje kvalrundan till Champions League. Men vi får skruva tillbaka tiden över tio år för att hitta senaste gången man spelade mot varandra.

Den gången, alltså säsongen 2010, var det helt andra tider än vad det är nu och Dynamo Kiev var en större klubb än vad man har mäktat med på senare år. Men kanske är den stora skillnaden framför allt den resa som belgisk fotboll har gjort, med Gent som ett av sina flaggskepp ute i Europa.

Dynamo Kiev vann båda mötena, 3-0 hemma och 3-1 borta. Det känns dock som att man får väldigt svårt att upprepa den resultatraden när det nu är dags att möta varandra igen.

Det bör understrykas att det är dubbelmöte som gäller nu i playoff. Under hela den här sommarens kvalspel till Europa har vi vant oss vid enkelmöten, som har känts ganska orättvist många gånger, men nu är det alltså dubbelmöte i playoff. Det är dock inte samma sak i Europa League, där man kör enkelmöten hela vägen.

Dynamo Kiev vill tillbaka

Dynamo Kiev hamnade i en tuff grupp i Europa League förra året, och fick se sig besegrade av både Malmö FF (som vann gruppen) och FC Köpenhamn (som slutade tvåa). Det enda lag man hamnade före var FC Lugano från Schweiz. Men konstigt vore såklart annars.

Nu har man chansen att ta sig tillbaka in i finrummet i Europa, och den chansen vill Dynamo Kiev ogärna sumpa. Dynamo Kiev har imponerande nog slagit ut ett AZ Alkmaar som har en del på gång under CL-kvalet och därtill har man sju poäng på tre omgångar i den ukrainska ligan. En fullt okej start på sommaren och säsongen alltså.

Gent slog ut Rapid Wien i den tredje kvalrundan, och även om man sett lite skakiga ut under inledningen på säsongen i Belgien ska man gälla som ett topplag under säsongen som kommer. Däremot känns det inte som att formen är på plats för att verkligen ta kommandot i den här typen av tuff match.

Båda lagen göra mål spelas till 1,83 gånger såsen hos Betsson. Här tror jag att ukrainarna verkligen vill få med sig ett bortamål.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål
Odds: 1,83
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, onsdag 23 september 2020
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: