Speltips Gladbach – Manchester City 24/2: Åttondelsfinal

Simon Pålsson Publicerat: 24 februari 2021

Det är ingen enkel åttondelsfinal som väntar i Champions League när Borussia Mönchengladbach spelar mot formstarka Manchester City den 24 februari 2021.

Borussia Mönchengladbach - Manchester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vilken mardröm det är att behöva möta Manchester City i det här läget för Borussia Mönchengladbach, med tanke på att den engelska storklubben har en vinststreak på 18 matcher.

18 raka matcher. 18 raka vinster. 18 raka segrar i alla möjliga tävlingar alltså.

Det är ett smått osannolikt facit och det känns som att laget äntligen har hittat toppformen i precis rätt läge, med tanke på vad som nu väntar med titelstrid (som man har avgjort?) och slutspelsstrid i Champions League.

Borussia Mönchengladbach kommer att bli en överkomlig motståndare, men det gäller för Manchester City att få ett bra resultat igen. I mina ögon gör man helt fel om man inte vågar gå för att vinna och göra mål på bortaplan.

Det borde rimligen öppna upp matchen. Det i sig kan passa Borussia Mönchengladbach, som gillar att ligga på rulle och som är bäst i öppna matcher.

Målspelet i Champions League

Borussia Mönchengladbach har enligt de officiella rapporterna på förhand inga spelare på sin skadelista och har inte minst ytterbacken Oscar Wendt, det svenska hoppet i den här åttondelsfinalen, tillbaka i slag. Men det är tveksamt om han verkligen får starta eftersom konkurrensen den här säsongen har blivit tuffare.

Vad man ska ha med sig är att Borussia Mönchengladbach kan formera precis det lag man önskar, med inga skador eller avstängningar på förhand.

Borussia Mönchengladbach kan dock komma att spela utan Lars Stindl och Stefan Lainer i returmötet i England. Detta då dessa båda spelarna är ett gult kort från att bli avstängda.

Manchester City hade problem med skador på ett antal nyckelspelare tidigare, men Nathan Aké är nu den enda spelare som måste stå över här. I övrigt kan Pep Guardiola formera precis det lag han själv önskar.

Kevin De Bruyne är tillbaka i matchdugligt skick, men det är tveksamt om man riskerar honom från start här. Eller vad tror ni? Det återstår att se när elvorna släpps cirka 75 minuter innan matchstart.

Båda lagen göra mål spelas trots allt till 1,95 gånger såsen hos SpeedyBet. Borussia Mönchengladbach måste i princip göra mål här, känns det som.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,95
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 21:00, onsdag 24 februari 2021
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: