Speltips Glasgow Rangers – Malmö FF 10/8: CL-kval!

Martin Efvergren Publicerat: 8 augusti 2021

En tuff utmaning väntar Malmö FF då man ska ta sig an Glasgow Rangers på Ibrox Stadium i kvalet till Champions League. Matchen spelas tisdagen den 10 augusti med avspark kl 21.00.

Glasgow Rangers – Malmö FF

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö svarade för en väldigt fin insats i det första mötet på hemmaplan mot Glasgow Rangers.

Det var en jämn och fysisk match i högt tempo och med mycket duellspel. I de momenten stod MFF upp väl och inom loppet av ett par minuter i början av första halvlek slog man till två gånger om. Det blev inte många öppna målchanser i den här matchen men så fort Rangers tappade lite i fokus blev de straffade på ett effektivt sätt.

Fram till matchens sista sekunder var det en perfekt genomförd match av Malmö. De hade haft kontroll på Rangers försök genom hela matchen och man såg ut att gå mot ett mycket bra resultat.

Då fick plötsligt den rutinerade Steven Davis till ett avslut utanför straffområdet som letade sig in och förändrade förutsättningarna ganska mycket inför den här returen.

Sedan dess har både Rangers och Malmö spelat en ligamatch, båda i lördags där inget av lagen lyckades vinna. Rangers föll borta mot Dundee United med 1-0 och MFF lyckades inte få hål på Halmstad på Örjans Vall i en match som slutade mållös.

Hos Rangers Kemar Roofe och Glen Kamara fortsatt avstängda men duon Ianis Hagi samt Alfredo Morelos är åter tillgängliga och kommer sannolikt ta plats från start i den här matchen.

HELT OMSÄTTNINGSFRI BONUS FÖR NYA KUNDER! Hos No Account Bet får du 100 kronor bonus – 100% omsättningsfritt. Du kan spela utan konto och ta ut vinsterna från bonusen direkt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100% omsättningsfritt hos No Account Bet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ont om klara målchanser

Avslutningen på matchen senast var olycklig för Malmös del och förutom att man nu ”bara” leder med ett måls marginal så var det nog också ett mentalt viktigt mål för Rangers del.

För Malmös del gäller det emellertid att försöka se glaset som halvfullt. Man svarade för en mycket bra insats senast, man har en ledning med sig och en fantastisk utmaning på Ibrox Stadium väntar.

Och ser vi till matchbilden senast så var nog 2-1 ett mer rättvisande resultat. Rangers var det något vassare laget i första halvlek och tvärtom i den andra. Men i stort var det en väldigt jämn fight, med betoning på fight då det small ganska rejält i närkamperna.

Mildare lär det inte bli från Rangers håll när man har sin hemmapublik i ryggen. De lär komma ut betydligt mer framåtlutade i den här matchen och de första 20 minuterna blir som vanligt viktiga för MFF:s del i den här typen av bortamatcher mot stora europeiska klubbar med starkt publikstöd.

Inget av lagen kom upp i nivå i helgens ligamatcher där framförallt Jon Dahl Tomasson och, till viss del, även Steven Gerrard valt att rotera en del i startelvorna.

Malmö har hållit nollan i sina 4 senaste seriematcher i Allsvenskan och det är framförallt den defensiva organisationen som behöver sitta om ska ta sig vidare från den här kvalomgången.

Det lär bli mer av ett 5-3-2 än ett 3-5-2 i den här matchen, i synnerhet inledningsvis och så länge man inte hamnar i underläge. I det första mötet bjöd man aldrig Rangers på några stora ytor och det var generellt en match med få klara målchanser.

Här lär vi få se ett högre pressande Rangers som lär ta initiativet i matchen, men jag tror att det fortsatt kommer vara en väldigt tät matchbild. Sett till antalet klara målchanser borde det, statistiskt sett, inte blivit 3 mål i förra matchen.

Sammantaget gör detta att jag tror på en ganska målsnål match och spelet blir att det kommer göras under 2.5 mål till hela 2.02 gånger pengarna hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kronor bonus – omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 2.02
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 21:00, tisdag 10 augusti
TV: 
Stream:  Aftonbladet TV

Jämför odds: