Speltips Häcken – Benfica 17/11: Returmöte

Martin Efvergren Publicerat: 17 november 2021

BK Häcken tar emot Benfica i den fjärde omgången av damernas Champions League. Matchen spelas onsdagen den 17 november 2021 med avspark kl 18.45.

Häcken – Benfica

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var bara en vecka sedan de senast möttes i Lissabon och nu ställs de mot varandra i ett returmöte i Women’s Champions League. Häcken tog då en mycket viktig bortaseger vilket ger att man står på tre poäng efter tre spelade matcher av det här gruppspelet. De är därmed bara en poäng efter Bayern Munchen. Gruppen toppas av Lyon som tagit full pott medan Benfica har tagit en poäng.

Den allsvenska säsongen är avslutad för Häckens del men Champions League-äventyret fortsätter. Man lyckades inte försvara sitt SM-guld utan slutade på andraplats, hela tio poäng efter FC Rosengård.

Det smärre misslyckandet innebar att Mats Gren fick lämna tränarposten och laget leds nu sedan tre matcher tillbaka av Robert Vilahamn. Efter en 4-0-seger mot Djurgården och en 3-2-förlust mot Eskilstuna United gjorde han så sin första match som huvudansvarig i Champions League – och det blev en succé.

Benfica var ganska klara favoriter hos spelbolagen inför det senaste mötet men Häcken svarade för en disciplinerad bortainsats. De vann matchen med 1-0 efter att Elin Rubensson gjort matchens enda mål på straff i den 76:e minuten.

De regerande portugisiska mästarna Benfica har bara spelat sju omgångar av sin säsong och man toppar tabellen efter att ha tagit 18 poäng på 7 matcher. Sedan förlusten mot Häcken har man även spelat en ligamatch emellan. I lördags besegrade man då Estoril Praia med 5-1 på bortaplan.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Häcken

I den här Champions League-gruppen har Benfica, förutom förlusten mot Häcken, spelat 0-0 hemma mot Bayern Munchen samt förlorat mot Lyon borta med 5-0. Häcken har i sin tur förlorat med 3-0 hemma mot Lyon och med 4-0 borta mot Bayern Munchen.

Häckens seger senast gör att möjligheterna att ta sig förbi Bayern Munchen ser mer realistiska ut. Samtidigt hade de inte mycket att sätta till när de mötte FC Bayern på bortaplan.

Av allt att döma ser favoriterna Lyon och Bayern Munchen ut att vara de starkaste lagen i den här gruppen men än är det långt ifrån avgjort. Lyon och FC Bayern möts efter att den här matchen har spelats och om Häcken kan vinna denna sätter man definitivt press på tyskorna.

Det senaste mötet mellan Häcken och Benfica blev en jämn och tät batalj och det mesta talar för att det kommer bli det igen. Inför senaste matchen var Benfica emellertid klara favoriter men nu har spelbolagen svängt. Nu är det Häcken som är favoriter då en rak tvåa på den här matchen ger omkring 3.80 gånger insatsen.

Häckens kanske viktigaste spelare Stina Blackstenius tvingades kliva senaste matchen på grund av en knäskada. Det ska dock inte vara något allvarligare och sannolikt kommer hon att starta den här matchen.

Hemmaplansfördelen bör väga ganska tungt här, i synnerhet så här års med mörker, kyla och därtill konstgräsunderlag som portugisiskorna inte är lika vana vid. Mitt spel blir därför att Häcken vinner den här matcher till 1.68 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken vinner
Odds: 1.68
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:45, onsdag 17 november 2021
TV: 
Stream:  DAZN

Jämför odds: