Speltips Häcken – Klaksvik 2/8: Tunga favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 2 augusti 2023

Häcken tar sig an KÍ Klaksvík i returen i Champions League-kvalet och går in som stora favoriter i matchen.

Häcken - Klaksvik

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det första mötet på Färöarna slutade mållöst, men det berättade trots allt en hel del om styrkeförhållandena lagen emellan. Häcken gäller som väldigt klara favoriter inför returen och Klaksvík hade behövt stå för ännu en stor skräll ifall de ska lyckas ta sig vidare från den andra kvalomgången.

Häcken dominerade som sagt bollinnehavet på Färöarna och hade två bollar i nät, men båda blev bortdömda. De har såklart helt andra resurser än vad de färöiska mästarna har, och allt annat än avancemang hade varit ett rejält bakslag för Häcken när de har fått en drömlottning – även i nästa runda där HJK Helsingfors eller Molde väntar.

Klaksvik ska såklart respekteras efter deras helt otroliga skalp av det ungerska storlaget Ferencváros, där de slog ungrarna med hela 3-0 på bortaplan efter en mållös öppningsmatch på Färöarna. Men den här gången lär de inte underskattas på samma vis.

Då Klaksvíks säsong ännu inte har inletts har Häcken dessutom en fördel av att vara mitt inne i säsongen, vilket de inte alltid har mot annat nordiskt motstånd.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Häcken stod för en stark insats senast

Efter ett par mindre bra resultat där de först förlorat med 0-1 borta mot Värnamo, och därefter fått nöja sig med oavgjort mot Klaksvík så gav Häcken ett rejält styrkebesked i lördags då de mötte serieledande Elfsborg. Boråsarna har varit i fantastisk form under senare tid, och när Ibrahim Sadiq drog på sig ett rött i den första halvleken trodde nog många att Elfsborg skulle gå mot ännu en trepoängare, men så skulle det dock inte bli.

Trots att Elfsborg tog ledningen och att Häcken fick spela över halva matchen med en man mindre lyckades man vända och vinna med 3-1. De var oerhört vassa i avsluten och tog verkligen tillvara på de lägen som de fick. Elfsborg har varit som allra starkast när de har fått ställa om och överlåtit bollinnehavet till det andra laget, men med en man mer så blev det precis tvärtom.

För Häckens del så lär det ha varit en enorm skjuts för självförtroendet, vilket lär vara välbehövligt inför kommande Champions League-kval. Amor Layouni stod också återigen för ett mål och ser ut att kunna bli en väldigt viktig värvning för Häcken efter att ha tappat Bénie Traoré. Klaksvík hade inte mycket att komma med offensivt senast och jag tror att Häcken kan vinna detta med ett par bollars marginal. För 1.85 gånger pengarna hos Betinia spelar vi därmed på Häcken med -1,5 asian hcp.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken -1,5 hcp
Odds: 1.85
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, onsdag 2 augusti
TV: 
Stream:  Sportbladet+