Speltips Häcken – The New Saints 12/7: Champions League-kval

Axel Sjödin Publicerat: 12 juli 2023

Häcken ger sig in i Champions League-kvalet där de fått en tacksam lottning mot walesiska The New Saints.

Häcken - The New Saints

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Häcken gäller som väldigt stora favoriter inför öppningsmötet mot The New Saints på Bravida Arena. Den raka ettan ligger omkring 1.10 gånger pengarna, vilket är en klar indikation på hur matchbilden förväntas se ut i Häckens första Champions League-kvalmatch någonsin.

Allsvenskan håller betydligt högre kvalitet än dess walesiska motsvarighet, och hur dominanta The New Saints än har varit under senare år lär de få det svårt att hävda sig på Hisingen. De har haft flera chanser att göra ett avtryck i Champions League-kvalet, men har aldrig lyckats ta sig förbi den andra kvalrundan tidigare. Det har förvisso inte Häcken heller i och med att de tog sin första allsvenska titel förra året, och inte lär få det lätt i en eventuell match mot Ferencváros i den andra kvalomgången.

The New Saints må ha vunnit den inhemska ligan med 22 poängs marginal och avslutat säsongen i toppform, men det är alltid en nackdel att inte vara mitt under pågående säsong i dessa kvalomgångar – för att inte tala om att de behöver spela på konstgräs nu på tisdag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Häcken ska vara numret större

Häcken tog en viktig seger borta mot AIK i den senaste omgången och fortsätter att hänga på Elfsborg och Malmö i toppen av tabellen. Sedan förlusten mot Djurgården i slutet av maj har det blivit 13 poäng av 15 möjliga i de nästföljande fem matcherna och Häcken har lyckats få upp ångan igen efter landslagsuppehållet.

Häcken saknar möjligen Bénie Traoré, då han av personliga skäl har återvänt hem till Elfenbenskusten på grund av dödsfall i familjen. Han missade matchen mot AIK, och det är fortfarande oklart huruvida han kommer att delta på tisdag. Utöver hans potentiella frånvaro är Johan Hammar och Amane Romeo båda skadade och kommer förmodligen inte att vara tillgängliga till kvalmatchen.

Traoré hade såklart varit ett tungt avbräck, men oavsett så ska Häcken ha tillräckligt mycket kvalitet för att slå walesarna på hemmaplan. De har förmågan att köra över lag när kvalitetsskillnaden är stor och de lär säkerligen inte stanna av med tanke på att detta är ett dubbelmöte. Vi spelar därmed på att Häcken lyckas göra över 2,5 mål för 1.71 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: TIPS
Odds: 1.95
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:00, torsdag 13 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+