Speltips Helsingfors – Malmö 27/7: CL-kval!

Martin Efvergren Publicerat: 25 juli 2021

Malmö FF har dragit till Finland för returmöte i Champions League-kvalet mot HJK Helsingfors. Matchen spelas tisdagen den 27 juli med avspark redan kl 18.00.

Helsingfors – Malmö

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Från att ha släppt in mål i varenda match under våren har Malmö FF blivit väldigt svåra att få hål efter sommaruppehållet. Det är en faktor som kan bli guld värd när man nu ska försöka försvara sin 2-1-ledning ifrån det första mötet mot HJK Helsingfors i kvalet till Champions League.

I den matchen som spelades i Malmö var hemmalaget det bättre laget och i sanningens namn borde man nog fått med sig ett bättre resultat att gå på. Prestationen var bra och man förde matchen men Helsingfors var effektiva när deras mål till 1-1 kom som något av en kalldusch.

Anförda av klasspelarna Antonio Colak och Anders Christiansen kunde MFF emellertid ganska snabbt replikera till 2-1.

För båda lagen är spelschemat tätt just nu då det var seriematch i lördags för såväl MFF som HJK. Malmö vann sin match mot Mjällby där man återigen höll nollan. Efter en mållösa första halvlek kunde man nöta ner hemmalaget och gå ifrån till 2-0 i den andra halvleken.

Vann med 2-0 gjorde även Helsingfors som spelade hemma mot Haka. Den segern ger att man redan efter 13 spelade matcher har skaffat sig en serieledning med relativt god marginal.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel MFF

Trots bortaplan är Malmö FF favoriter även i det här andra mötet. En rak tvåa på matchen står i cirka 2.13 gånger pengarna.

Ser vi till styrkeförhållande, baserat på matchbilden senast, är det fördel MFF. De såg ut som det bättre laget och vann rättvist det första mötet. Samtidigt ska man komma ihåg att det är inte sällan som en matchbild kan svänga totalt till det motsatta hållet när hemmaplansfördelen svitchas.

Hursomhelst lär vi få se ett något mer offensivt balanserat Helsingfors i den här matchen. Men faktum är ju också att det räcker för dem att hålla tätt bakåt och sedan trycka in 1-0 i slutminuterna för att dubbelmötet ska utjämnas. Bortamål räknas längre inte som en fördel i det sammanlagda resultatet och här är det bra för MFF att den regeln nu är ändrad.

Det ska bli intressant att se hur stor skillnaden blir jämfört med det förra mötet. Sannolikt kommer matchbilden att vara mer jämn än senast.

Malmö FF ser ut att prickat formen till det här CL-kvalet och de bör ha goda chanser att kvalificera sig för nästa omgång där Glasgow Rangers väntar.

Framförallt har man etablerat en defensiv trygghet som man tidigare saknat. Nu har man också fått in Nikolas Moisander i spel som lär stärka defensiven ytterligare.

Malmö har bara släppt in 2 mål på de 6 senaste matcherna. Spelar man lite mer riskminimerande än i det första mötet mot HJK och utan att bjuda på några stora omställningslägen har man goda chanser att hålla nollan här.

Därför tror jag på en mer målsnål tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen till 1.86 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.86
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:00, tisdagen den 27 juli
TV: 
Stream:  Aftonbladet TV

Jämför odds: