Speltips inför AEK Aten – Vidi FC 28/8: Vilka når gruppspelet?

Simon Pålsson Publicerat: 28 augusti 2018

Den här veckan är det dags för returmöten i playoff till Champions League och det ska avgöras om AEK Aten eller Vidi FC tar sig hela vägen.

Annons:

Det kunde ha varit Malmö FF, men så långt gick det inte heller den här säsongen för de regerande svenska mästarna i kvalet till Champions League. Skåningarna åkte ut i den tredje kvalomgången – den precis innan playoff – varpå ungerska Vidi FC nu spelar playoff istället.

Där fick ungrarna en tung start på dubbelmötet med grekiska AEK Aten. Trots hemmaplan blev det förlust med 1-2, men matchen präglades av en väldigt tidig utvisning på hemmalagets nyckelspelare. Det går att säga mycket om den matchen, men känslan är att Vidi FC faktiskt är ett mycket homogent och svårslaget lag som om de hade fått behålla alla 11 spelare på planen hade kunnat hota AEK Aten på allvar.

Nu är läget lite mer prekärt inför returen och ungrarna åker ner till Grekland med pressen att både göra mål och vinna matchen. Dessutom behöver laget göra minst två mål med tanke på att matchen i Ungern slutade 1-2. Det är på intet sätt omöjligt, men uppförsbacken är ganska ordentlig.

Risk för avslagen historia

Vad som är än mer oroande för Vidi FC är att laget rakt igenom hela kvalet – då det faktiskt skrällts mot både Ludogorets och Malmö FF – har haft en stark defensiv som sitt främsta kännetecken. Därtill har det räckt med ett par starka kontringar och något enstaka mål för att ta sig vidare, just för att defensiven varit så solid. Nu är läget helt annorlunda och det är anfallsspelet som hamnar i fokus inför returen. Det talar inte för Vidi FC.

Vad vi tror är dock att ungrarna ger det här ett reellt och ärligt försök. Det kommer att bli en mer öppen historia än vad vi vanligtvis får se från deras sida. Känslan är dock att försöket att vända på den här matchen är väldigt beroende på energi och risken är att den självdör efter ett tag.

X (oavgjort) är ett resultat som hemmalaget är mycket nöjda med och som gästerna helt enkelt kan få komma att acceptera. Det blir också vårt spel till överraskande höga 3,95 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  21:00, tisdag 28/8
TV:   viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.