Speltips inför AIK – Maribor 31/7: CL-drömmen lever vidare

Spelbloggare Publicerat: 31 juli 2019

AIK behöver vinna över Maribor hemma på Friends Arena i Solna för att Champions League-drömmen ska hållas kvar vid liv. Vårt speltips inför det så spännande returmötet finner ni här.

Kampanj: Få 250 kronor helt riskfritt & omsättningsfritt på matchen hos Betfair Spelbörs. Läs mer här. 

Annons:

Champions League eller ej? Framme i den andra kvalrundans andra halva inleder AIK ur en uddamålsuppförsbacke från bortamötet, men stärkta av ett bortamål och det ser således närmast helt öppet ut inför returen. Viss fördel för Maribor, såklart.

Slovenska Maribor brukar husera ute på europeisk mark, men ska inte värderas som alls övermäktiga för en svensk toppklubb. Vi kan exempelvis se hur Malmö FF och Östersunds FK lyckats väl de senaste åren. Allsvenskan har stärkt sina aktier ute i fotbollsvärlden, även avståndet till toppen alltjämt är astronomiskt.

Redan i den första kvalrundan ställdes AIK inför stora problem, mot armeniska Ararat. Bortamötet slutade, liksom det här, i en 1-2-förlust innan hemmaditot kunde vinnas med 3-1 och man således avancerade vidare. Trots det täta matchandet har den allsvenska formen stärkts; fyra raka vinster och bara bakom serieledande MFF på sämre målskillnad.

För motståndarna, Maribor, var den första rundan däremot en bekväm historia. Över 180 minuters fotboll städades isländska Valur undan med bekväma fem mål mot noll. Å andra sidan är de fortfarande vinstfria tre matcher in i det inhemska seriespelet – som regerande mästare. Toppformen en bit borta?

Målspel

Formen är funnen för AIK, perfekt tajmat för det här kvalspelet. Den som stuckit ut allra mest är Henok Goitom som målar på löpande band – från att ha varit helt under isen. Mot Sirius senast vilades han från start, hoppade in i den andra halvleken och satte spiken i kistan – 2-0.

Den största skillnaden har med andra ord varit offensiven och hur man förbättrat den delen av spelet.

Förvisso var det ett förhållandevis blekt AIK som syntes till i det omvända mötet, men inte heller Maribor rosade marknaden. Var lite sisådär från båda sidor. Blir lätt så när så mycket är på spel, att det inte släpper direkt.

Men nu måste AIK alltså jaga från start, även om de avancerar vidare vid exempelvis ett 1-0-resultat. Maribor ska kunna såra solnaiterna när de ställer om, det har de utan tvekan kvalitéerna för. Ett bortamål, nästan oavsett vid vilket resultat det kommer, skulle öppna upp det här totalt.

Med hänsyn till att det är det andra mötet av två och att det blev tre mål förra veckan, är det av intresse att se till specifika målspel.

Vårt val? Över 2,25 mål till 1,97 x insatsen hos Bethard. Halva insatsen tillbaka vid exakt två mål.

Annons:
  Rygga spelet hos bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, onsdag 31/7
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.