Speltips inför Ajax – AEK Aten 19/9: Underskatta inte gästerna

Simon Pålsson Publicerat: 19 september 2018

Det är lätt hänt att underskatta lag som vanligtvis inte hör hemma i Champions League. Kanske underskattas AEK Aten borta mot Ajax på onsdagen?

Annons:

Det holländska storlaget Ajax kliver in som klara favoriter i mötet med grekiska, tunga, svårspelade AEK Aten. Det gör att pressen är ordentlig på holländarnas axlar. Kan de verkligen hantera det?

Ajax tog sig till Champions League genom att slå ut både belgiska Standard Liege och ukrainska Dynamo Kiev på vägen fram. Det är imponerande. Faktum är att laget på hela taget har inlett säsongen starkt och nu har nio raka tävlingsmatcher utan förlust sedan säsongen började på allvar. Det imponerar. Men nu väntar en helt annan utmaning när laget också är solklara favoriter på förhand.

AEK Aten ser också starka ut formmässigt och går som tåget i det inhemska ligaspelet, med tre raka segrar så här i säsongsinledningen, samt dessutom starkt nog tog sig till gruppspel efter att ha slagit ut Celtic och Vidi FC från Ungern. Inte heller det dåligt gjort. Vad som var slående med lagets spel i kvalet var tyngden och förmågan att hela tiden hota framåt, såväl hemma som borta.

Visst underskattas grekerna?

Ajax har faktiskt rätt ordentliga problem med skador inför den här matchen, med flera spelare borta med skador. Å andra sidan är lagets klart viktigaste spelare fortfarande tillgängliga, däribland Frenkie de Jong, Klaas Jan Huntleaar, Dusan Tadic och Hakim Ziyech.

Men spelarna som inte kommer till spel är Joel Veltman, Kasper Dolberg, Boureima Bande och Vaclav Cerny. Tänk också på att Daley Sinkgraven, Zakaria El Azzouzi och Azor Matusiwa är småskadade och därigenom osäkra.

AEK Aten får klara sig utan avstängda offensive nyckelspelaren Anastasios Bakasetas. Därtill är nyförvärvet Lucas Boyé skadad, medan Paris Babis och Christos Albanis lite osäkra till spel på förhand. Ett par tunga tapp.

Visst, det är en klar nackdel att Anastasios Bakasetas inte är med här, men AEK Aten är ett tungt, fysiskt och ofta skickligt lag på fasta situationer och andra delar av spelet där Ajax möjligen kan kännas lite tunnare. Räkna inte bort gästerna här.

Att båda lagen göra mål ger hela 2,15 gånger pengarna här är lite för högt. Det spelas hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  18:55, onsdag 19/9
TV:   viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.