Speltips inför Ajax – APOEL 28/8: Inget snack om saken

Spelbloggare Publicerat: 27 augusti 2019

Det kommer bli att tuta och köra från Ajax när det vankas retur mot APOEL Nicosia i Champions League-playoffet – och nu får cyprioterna det svårt att hålla ihop försvarsspelet, misstänker vi.

Annons:

0-0 slutade det i förra veckans möte på Cypern och det innebär ändå att APOEL har viss chans att roffa hem den så åtråvärda Champions League-platsen framför nosen på det Ajax som under fjolåret var sekunder från att nå final i turneringen.

Däremot är det fortfarande en alldeles enorm fördel för Ajax, dels eftersom de undvek att förlora bortamötet och framförallt för att de är så pass mycket bättre spelare för spelare. Skulle vara en alldeles makalös skräll om de misslyckades med det här.

Till följd av förra årets stora succé har Ajax, något som varit oundvikligt, förlorat en del spelare – men de har alltjämt en mycket spännande och fin spelartrupp. Andra måste dock steppa upp och fylla ut de roller som nyckelspelare som Matthjis de Ligt och Frenkie de Jong haft.

Holländarna kan hur som helst absolut bli en uppstickare på nytt, även om de först och främst måste beta av denna 90-minutershistoria. Av det första mötet att döma ska APOEL trots allt tas på allvar. Skapades chanser åt båda håll. Ändå viss mersmak för Ajax.

Annons:

Stor klasskillnad

Att möta APOEL på Cypern kontra hemma på Johan Cruijff Arena i Amsterdam är två vitt skilda saker. Här borde Ajax sätta ner foten direkt, successivt bryta upp ett förmodat samlat bortaförsvar och förstås vinna. Allt annat vore ett praktfiasko.

Litet minus för Ajax med Noussair Mazraoui out efter sitt röda kort förra veckan, men i det stora spela ska det inte betyda alltför mycket för matchens förutsättningar som helhet.

En annan faktor som talar ännu mer till värdskapets fördel är att de, till skillnad från det första mötet, fått gott om vila inför matchen; kunnat ladda upp batterierna och komma hit med några extraprocent i det fysiska.

APOEL har en del erfarenhet från Europaspel, men samtidigt är nivåskillnaden till de större pjäserna fundamental. De har hittills skickat ut Sutjeska, från Montenegro, samt azerbajdzjanska Qarabag. Var med nöd och näppe mot de sistnämnda och Ajax är ett flera klasser tuffare motstånd. Det tål att upprepas: de var alltså ett par sekunder från CL-final i fjol.

Linus Hallenius – blir det speltid även i afton? – och hans APOEL får helt enkelt nöja sig med Europa League-spel, är den starkt bestämda tanken. Ska enormt mycket till för att ställa till med en skräll i Amsterdam.

-1,75 mål (asian handicap) på Ajax spelas till 1,71 gånger pengarna synas hos spelbolaget Mr Green. Då får vi halv vinst på spelet om de vinner med exakt två mål och hel vid större siffror än så.

Annons:
  Rygga spelet hos Mr Green – Få upp till 5 000 kr vinstboost!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Ajax -1,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 21:00, onsdag 28/8
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.