Speltips inför Ajax – Chelsea 23/10: Tung CL-batalj

Spelbloggare Publicerat: 23 oktober 2019

Formstarkt möter formstarkt när Ajax och Chelsea ryker samman i en av veckans hetaste Champions League-matcher. Känslan är att en (relativt) tajt tillställning väntar, varpå ett specifikt målspel intresserar.

Annons:

Sekunder från CL-final förra året och Ajax verkar knappast ha förlorat slagkraft till den här upplagan – dominans i den inhemska fotbollen och 3-0-vinster över såväl Lille som Valencia på den här Europascenen.

Kanske kan holländarna nå ända fram? Givetvis finns det större pjäser i fotbollsvärlden, men det är uppenbart att Ajax inte ska undervärderas. Se bara när spanska Valencia kördes över på bortaplan senast. Kan inte snackas bort hur som helst. Ännu, hela spelåret inräknat, har de nolla i förlustkolumnen.

Nu? Fem raka vunna. Precis som för Chelsea, för den delens skull. Tre i Premier League, en i Ligacupen och en i Champions League för ”Londons blåa”.

Här i CL-spelet är facit en förlust, den kom hemma mot Valencia, och en bortavinst över Lille. Knappast kört oavsett utfall här i afton, men det är klart att viss press är på deras axlar inför vad som komma skall. Brutalt tuff bortamatch, det har ett flertal storklubbar fått erfara.

Det stora diskussionsämnet under veckan har varit huruvida N’Golo Kanté hinner bli spelklar eller ej. Mycket talar att han åtminstone inte kniper en startplats. Inleder på bänken? Därutöver saknas Ruben Loftus-Cheek, Emerson, Ross Barkley, Andreas Christensen och Antonio Rüdiger. Och Ajax? De har hela truppen intakt.

Annons:

Chelsea backar hemåt

Full fart på bollen, stor rörelse i anfallsspelet och offensivt inriktat. Det är uppenbart hur Ajax kommer försöka ta sig an den här fajten – att omedelbart försöka bryta ned Chelsea, som i deras tur lär vara mer tillbakalutade och med ett spel av mindre riskfylld karaktär.

Chelsea har förvisso varit inblandade i en del öppna historier och haft mer än hyfsad utdelning framåt i banan, men nu blir det en annorlunda matchbild i jämförelse med hur det kan se ut under serielunken. Här blir man straffade omedelbart om det trycks på för hårt framåt.

Och nu kommer Chelsea från en knapp 1-0-vinst över Newcastle United. Långtifrån sprudlande, men åtminstone en hållen nolla och det kan stärka dem inför en match där mycket kommer handla om det defensiva.

Undertecknad ser Ajax som solklara favoriter, i likhet med hur marknader ser på det, men också att målmöjligheterna är något överdrivna – bara för att Ajax utgör ena halvan av en match.

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – spelas till 1,96x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:55, onsdag 23/10
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: