Speltips inför Ajax – Juventus 10/4: Bud på skräll i Amsterdam?

Spelbloggare Publicerat: 10 april 2019

Cristiano Ronaldos vara eller icke vara är en av de stora snackisarna inför den inledande Champions League-kvartsfinalen mellan Ajax och Juventus. Hur det än blir med den saken, ser vi holländarna med hyfsade chanser under kvällen. Skräller i Amsterdam?

Annons:

Åtta klubbar ska bli till fyra i Champions League-slutspelet och 180 minuters fotboll ska avdöma huruvida det blir Ajax eller Juventus som får spela CL-semifinal. Den första halvan av dessa ska utspelas på Johan Cruyff Arena i den holländska huvudstaden.

Avsparkstiden är 21:00 och kanalerna TV6, Viasat Fotboll samt Viaplay. Varför inte komplettera matchen med ett spel på densamma?

Det stora utropstecknet i turneringen är förstås Ajax, inte minst efter att ha skickat ut Real Madrid ur åttondelsfinalen – dessutom trots en hemmaförlust, 1-2, för att på bortaplan sopa mattan av de regerande mästarna och vinna med förkrossande 4-1. Över dubbla matcher var det helt välförtjänt.

Med andra ord ska Ajax verkligen inte viftas bort som någon lättviktare. Det kryllar av spännande, yngre pjäser i truppen och ytterligare spets får man i några mer rutinerade namn som Dusan Tadic och Danny Blind.

Juventus har dock tillhört världens absoluta toppskikt under flera års tid, dominerar italienska Serie A och brukar utmana nästan ända in i kaklet på den europeiska toppscenen. Inför spelåret fick de in en Cristiano Ronaldo som fortsätter visa klassen och ofta vara tungan på vågen i de större fajterna.

Ajax spelvärda till rådande odds

Nu är det väl på tiden att sluta underskatta Ajax och vad de det facto är kapabla till? 4-1-krossen borta över Real Madrid borde ha varit tillräckligt med bevis för att holländarna kan räcka till mot de största. Utöver det spelades två gruppspelsmatcher mot Bayern München utan förlust.

Vad som är extra imponerande sättet som de lyckats komma hit via; med en extrem frejdighet offensivt och inte den minsta respekten för på pappret bättre motstånd. Det är bara att tuta och köra, såväl i den inhemska fotbollen som här i Champions League.

Hemmamötet blir förstås den stora nyckelmatchen för Ajax, mot ett Juventus som förvisso trivs med att falla bakåt i banan och fokusera på omställningsspelet – en matchbild som mycket väl kan vara att vänta – men också har visat upp vissa svagheter på sistone.

Resultaten fortsätter i princip vara prickfria för Juventus, men de har kommit undan med en rejäl dos flyt vid upprepande tillfällen. Exempelvis var de oerhört illa ute i förra veckans match mot Milan – ändå kunde 0-1 vändas till 2-1.

Värt att anmärka är dock att CL-åttondelens bortamöte mot Atlético Madrid förlorades med 0-2. Returen var magnifik, men den matchen visade ändå på vissa tendenser till svajighet liksom sårbarhet.

Den stora snackisen inför matchen har varit huruvida Cristiano Ronaldo ska hinna bli spelklar eller ej. Det mesta tyder på att han kommer ta plats i startelvan, men med viss risk för störande småskavanker. Annars saknas Juan Cuadrado, Emre Can och Giorgio Chiellini medan Andra Barzagli samt Douglas Costa är tveksamma.

Och Ajax? De har ”bara” två avbräck i Carel Eiting och Noussair Mazraoui. Kan ställa ut en slagkraftig startelva.

På hemmaplan ska holländarna ses med bra chans, menar vi, och spelar därför dem med +0,25 mål (asian handicap) till oddset 1,92 hos Bethard. Då är vi försäkrade att få halv vinst på spelet vid oavgjort utfall.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kr omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Ajax +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, onsdag 10/4
TV:  tvsex logo viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.