Speltips inför Ajax – Lille 17/9: Nyckelmöte direkt

Simon Pålsson Publicerat: 17 september 2019

Det blir ett speltips som tar rygg på det faktum att Ajax var starka i Champions League förra säsongen. Nu möter man Lille på hemmaplan den 17 september 2019.

Annons:

Det finns nog ingen som lyckades undgå den enorma framfart som det klassiskt ungt satsande Ajax hade under förra säsongen i Champions League. Laget tog sig hela vägen fram till semifinal och var svindlande nära att ta sig hela vägen till finalen.

Men när Lucas Moura tryckte in det sista målet för Tottenham Hotspur sjönk spelarna i Ajax ihop av ren förtvivlan. Drömmen var död.

Nu är den stora frågan om drömmen fortfarande lever och får nytt liv den här säsongen? Ajax är nu ett klart mer respekterat lag och fler kommer att ta holländarna på allvar från första stund. Det är mestadels en nackdel, men går också att dra nytta av i viss utsträckning. Men kommer man att göra det?

Ajax har under sommaren tappat sina kanske två bästa spelare i Frenkie de Jong och Mathjis De Ligt. Båda spelarna nu i storklubbar ute i Europa (som om inte Ajax är en sådan) och väntas få sina stora genombrott där. Ajax har i övrigt kvar flera av sina nyckelspelare och har allra främst kvar sin spelidé.

Annons:

Bra start för Ajax

I den första omgången av gruppspelet tar sig Ajax an Lille, ett motstånd som man utan problem ska kunna städa av. Tycker man. Men faktum är att fransmannen öppnat säsongen i Ligue 1 ganska lovande. Det är dock främst på hemmaplan som resultaten har gått med laget.

Lille har två raka förluster på bortaplan, med 2-0 respektive 1-0. I båda matcherna har man dessutom åkt på en utvisning. Vad som nu går att dra för lärdomar av ett sådant faktum.

Ajax ångar på i sin liga och har inte tappat tävlingspoäng sedan APOEL Nicosia väntade i Champions League-kvalet. 0-0-mötet var i för sig precis vad man behövde för att ta sig vidare och dessutom delas som bekant inte poäng ut i kvalsammanhang.

Hur som helst har Ajax nu bara två förluster på sina 24 senaste matcher i Champions League. Den positiva trenden lär hålla i sig.

Ajax -1 (asian handicap) spelas till 1,76 gånger såsen hos Unibet. Pengarna tillbaka vid uddamålsseger känns som en bra försäkring.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Ajax -1 (asian handicap)
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, tisdag 17/9
TV:   tv3sport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.