Speltips inför APOEL Nicosia – Ajax 20/8: Solklar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 20 augusti 2019

Det blir ett favoritspel inför playoffmötet mellan Ajax och APOEL Nicosia i Champions League-kvalet tisdagen den 20 augusti 2019.

Annons:

Efter en lång kvalsommar som varit igång mer än en månad är det nu dags för den avgörande fasen. De här kommande två veckorna är för många lag viktigast på hela säsongen, inte minst för lagen som spelar i playoff till Europa League. Där är det trots allt vinna eller försvinna som gäller.

På tisdagen spelas tre kvalmatcher, alla från Champions League-kvalet. Här är det viktigt att ha med sig att förlorande lag trots att blir klara för gruppspel i Europa League. För vissa lag skulle det svida mer än för andra.

Förra säsongen gick Ajax som bekant till semifinal i Champions League och har därigenom gjort sig själva till ett lag som hör hemma i den turneringen. Därför måste man i princip vinna playoff här – någonting annat vore en flopp.

I senaste kvalomgången såg man starka ut mot grekiska PAOK och vann efter att ha vågat vara offensiva såväl hemma som borta.

APOEL Nicosia slog ut Qarabag efter att ha förlorat med 1-2 hemma i första mötet, men sedan vände man alltså på steken i bortamötet. I deras ögon är det här förmodligen en bra prestation redan då gruppspel är säkrat.
Annons:

En solklar kvalfavorit

Ajax såg med sin fjolårssäsong i Champions League till att åter befästa sitt eget rykte som ett lag som hör hemma i dessa sammanhang. På ett par år har laget nu varit i final av Europa League och hela vägen framme vid en semifinal i Champions League. Det är faktiskt ett urstarkt facit.

Med det i åtanke känns det helt osannolikt att nederländarna ska tappa det här inför playoff mot ett överkomligt motstånd i form av cypriotiska APOEL Nicosia. Det finns en synnerligen stark favorit här. Visst, att tungviktare som Frenkie de Jong och Mathjis de Ligt har lämnat klubben försvagar Ajax betänkligt. Men om det finns något lag som vilar på en tydlig spelidé är det ändå Ajax.

Här tänker vi inte blunda för det favoritskapet och räknar med att nederländarna går på knock redan på bortaplan. 2-2 i senaste omgången visade att man verkligen tar sig framåt även på bortaplan och vi tar för givet att man vill hamna i målprotokollet även nere på Cypern.

Ajax vinner spelas därför till 1,48 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Ajax vinner
Odds:  1,48 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, tisdag 20/8
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   –

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.