Speltips inför Atalanta – Dinamo Zagreb 26/11: Tredjeplatsen i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 26 november 2019

Dinamo Zagreb släpper in mycket mål, men är också giftiga framåt. Vilka vinner mellan Atalanta och Dinamo Zagreb på tisdagen?

Annons:

Det går att säga mycket om inledningen på gruppspelet för italienska Atalanta, men det har sannerligen inte varit den allra mest lyckade delen av säsongen. Nu har man släppt in tolv mål på fyra omgångar och inte tagit mer än en poäng. Det gör att man har ordentlig press på sig inför avslutningen.

För som läget är nu har man fyra poäng upp till såväl tredjeplatsen som andraplatsen. Det krävs två raka vinster mot Dinamo Zagreb och senare Shaktar Donetsk för att kunna ta sig vidare från gruppspelet. Men är det realistiskt?

Som läget är nu har Dinamo Zagreb väldigt bra chanser att gå upp på andraplatsen. Det lär behövas inför den sista omgången mot ett förmodat redan slutspelsklart Manchester City.

Dinamo Zagreb räknar förmodligen med att Shaktar Donetsk förlorar borta mot Manchester City på tisdagskvällen, varpå det räcker med ett kryss för att gå upp på andraplatsen. Vi räknar iskallt med att man gör allt i sin makt för att också försöka vinna borta mot Atalanta på tisdagskvällen. Det skulle ge bra förutsättningar inför slutet.

Annons:

Atalanta behöver rädda sin heder

Förra säsongen slet Atalanta som djur, inte minst i slutet av säsongen, för att äntligen ta sig ut i Europaspelet igen. Då imponerade man stort i pressade situationer och kunde säkra en plats i Champions League som ett av bara fyra italienska lag. Det var en minst sagt imponerande bedrift.

Men med det sagt kan man ställa sig lite frågande till prestationerna väl i gruppspelet. Känslan är att man har prioriterat ligaspelet högre, samtidigt som man haft lite stolpe ut. Senast tog man poäng hemma mot Manchester City efter att faktiskt ha gjort en bra match äntligen, men har man vaknat för sent?

Nu står man alltså på en poäng efter fyra omgångar och har all press på sig inför avslutningen. Nu krävs vinster två gånger om för att kunna ta sig vidare. Här lär det primära fokuset handla om att försöka ta sig förbi ett av lagen, alltså Shaktar Donetsk eller Dinamo Zagreb. Då krävs med största sannolikhet två raka vinster.

Atalanta är ett bra lag och har hittat formen allt mer på slutet. Hemma är man ett svårslaget lag, även fall man nu får spela på San Siro när det är Europaspel. Det är såklart en nackdel.

Här tror vi på en öppen historia till drabbning.

Båda lagen göra mål spelas till 1,60 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  21:00, tisdag 26/11
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons:

Annons: