Speltips inför Atalanta – Shaktar Donetsk 1/10: Nyckelmöte i gruppen

Simon Pålsson Publicerat: 1 oktober 2019

Två stora förluster i premiären gör att Atalanta och Shaktar Donetsk har pressen på sig i Champions League redan nu.

Annons:

Det går att säga mycket om inledningen på gruppspelet för såväl Atalanta som Shaktar Donetsk, men att man skulle varan nöjda med prestationen eller resultat i den första omgången ser vi ser helt omöjligt. Champions League är ett steg uppåt – men prestationerna i den första omgången var helt under isen.

Allra värst var det garanterat för den italienska nykomlingen Atalanta, som efter fjolårssäsongen tagit sig hela vägen till Champions League. Men efter att ha åkt till Kroatien och fått 4-0 med sig hem från mötet med Dinamo Zagreb känns det här äventyret förmodligen inte fullt så kittlande längre.

Det var en historiskt usel insats spelmässigt, men resultatet är något missvisande. Däremot ställer det saker och ting på sin absoluta spets redan nu. Det gäller att få med sig ett fint resultat från det andra mötet i gruppspelet för att inte redan nu tappa onödigt mycket mark.

Då väntar ett Shaktar Donetsk som också hade en tung inledning på säsongen. 3-0 hemma mot Manchester City var inte enligt planerna, men å andra sidan är det väl just i den matchen man har råd att förlora. Det är garanterat det svåraste motståndet i gruppen.

Annons:

Vilka ska hänga på?

Efter en varsin förlust finns det nu ett utgångsläge som ställer stora krav på dessa båda lag, som behöver ett resultat och poäng för att ta rygg på övriga lag i gruppen. Dinamo Zagreb lär förlora mot Manchester City och det lag som eventuellt vinner här placerar sig därmed i ett bra utgångsläge inför fortsättningen.

Atalanta har nu bara Luis Muriel på skadelistan, men han är tillbaka i träning och kan förmodligen spela relativt snart.

Däremot är läget klart värre för Shaktar Donetsk, vars skadesituation varit tung hela hösten och som fortsatt på samma vis. David Khotcholava, Andriy Totovytsky, Maycon, Aleksander Pihalenok, Bogdan Butko och Masim Malyshev står utanför matchtruppen fortsättningsvis.

Här tror vi på en offensiv match mellan två opportunistiska lag som ser det här som en god chans att vinna.

Båda lagen att göra mål spelas till 1,65 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:55, tisdag 1/10
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: