Speltips inför Atalanta – Valencia 19/2: Överdriven favorit

Spelbloggare Publicerat: 19 februari 2020

Det råder inte minsta tvekan om att Atalanta är överskattade inför Champions League-åttondelsfinalen mot Valencia. Vi höjer således ett varningens finger för en skräll till match nummer ett, med tillhörande speltips och införrapport.

  Spela Valencia +0,75 mål (asian) till oddset 1,93 här!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Fyra i Serie A, fenomenal form och en vändning som heter duga i Champions League-gruppspelet – en som innebär att de får chansen att mäta krafterna med de största och av spelbolagen att döma ska de räknas som favoriter till denna åttondelsfinal. Ganska klara sådana, till och med.

Gruppspelet, ja. Det öppnades med tre förluster och en samlad målskillnad om 2-11 på dessa – för att sedermera kryssa mot Manchester City och därefter vinna över såväl Dinamo Zagreb samt Shakhtar Donetsk. Med nöd och näppe räckte det till en andraplats bakom de förstnämnda.

Receptet bakom succén? Givetvis i största mån att spelartruppen har kraftiga kvalitéer, men också den optimistiska och offensivt inriktade spelfilosofin. Gäller nästan oavsett motstånd är gasen i botten. Nu kommer de hit med utmärkt form – fyra förlustfria matcher, tre vunna och senast städades AS Roma undan med två mål mot ett.

Någon positiv jargong i likheten med den existerar för närvarande inte i Valencia, även om 2-2 hemma mot Atlético Madrid senast var ett steg i rätt riktning. En insats som mycket väl hade kunnat räcka till en trepoängare.

Innan dess åktes däremot en 0-3-förlust på borta mot Getafe och en uddamålsdito i Copa del Rey-mötet mot Granada. Lite upp till bevis nu. Kommer krävas två helgjutna prestationer för att skrälla till det mot ett kompetent Atalanta.

Bortatränaren Celades kommer få klara sig utan tjänsterna av Ezequiel Garay, Manu Vallejo, Cristiano Piccini, skadade, samt avstängde Gabriel Paulista. Därutöver står Rodrigo Moreno och Francis Coquelin på kanske-listan. Atalanta har hela truppen frisk och intakt. Positiva besked för italienarna.

Annons:

Gästerna plusspelas

Form och hemmaplan talar till fördel Atalanta. Vi instämmer då till fullo att de ska ha stå med fördel inför det första mötet av två – men huruvida det är motiverat eller ej att det raka oddset står i, som bäst, 1,80 är desto mer tveksamt.

Eller ja, helt och hållet missvisande. För att tala klarspråk.

Trots några sämre insatser ska Valencia räknas som i alla fall snudd på samma nivå som Atalanta – och i turneringens gruppspel var de väldigt framträdande; förlorade bara en av sex matcher, mot ett Ajax man senare besegrade. Fyra poäng på två matcher mot Chelsea, bland annat.

I det första mötet av två, på resande fot, väntar vi oss ett Valencia som försöker krypa ihop och sätta käppar i hjulen för den potenta hemmaoffensiven. Lyckas? Det ska de ha alla möjligheter till. Lite kryssvarning, månne?

Vi håller det enkelt och spelar Valencia med +0,75 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka om de förlorar med uddamålet – till 1,93 x insatsen hos ComeOn.

Annons:
  Rygga spelet hos ComeOn – sätt in 500 & spela för 1 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Valencia +0,75 mål (asian handicap)
Odds: ComeOn
Bolag: 1,93
Spelstopp: 21:00, onsdag 19/2
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

 

Annons:


Annons: