Speltips inför Atlético Madrid – Bayer Leverkusen 22/10: Tydliga tveksamheter

Spelbloggare Publicerat: 22 oktober 2019

Champions League är tillbaka med en ännu en fullspäckad fotbollsvecka – och som vi njuter! En av tisdagens två tidiga matcher spelas mellan Atlético Madrid och Bayer Leverkusen, från vilken ett smaskigt målodds hittats.

Annons:

18:55 på Viaplay! Är ni med oss? Spelet som höjer tempen inför matchen hittar ni hos oss på Spelbloggare.se.

Vad är det så som väntar på Wanda Metropolitano i Madrid? Grupp D; ett favorittippat Atlético Madrid mot ett svårt pressad Bayer Leverkusen.

Gästerna har inte alls fått till det under de två inledande gruppspelsmatcherna och framförallt sitter 1-2-förlusten i premiären mot Lokomotiv Moskva, dessutom på hemmaplan, färskt i minnet. Bortaförlusten mot Juventus häromveckan var det däremot inte mycket till snack om. Underlägsna från startsignal till slutsignal.

Baserat på formen är det försvinnande lite som talar till tyskarnas fördel. De blev så sent som under fredagen knockade av Eintracht Frankfurt, en 0-3-förlust, och har nu inte förmått att vinna på tre matcher efter varandra. Att då ställas mot ett stjärnspäckat Atlético Madrid, det blir tufft.

Problem finns det emellertid även i Atlético Madrid – och så i anfallsspelet. Blivit en del tapp som hade (borde) ha kunnat undvikas. 1-1 blev det senast mot Valencia, på hemmaplan. Sent tapp.

Annons:

Statistiken: sex raka under mållinan

På förhand hade det här kunnat vara en klart mer nervkittlande match, men nu är det två relativt kalla lag som ställs mot varandra – och det tror vi kommer märkas av tydligt i hur det hela utvecklas.

Det 1-1-mål som Atlético släppte in sent mot Valencia i helgen var den första insläppta baljan sedan mitten av september månad; på nästan sex hela matcher. Försvarsspelet under Diego Simone är väloljat, som en maskin där samtliga pjäser bidrar i det kollektiva.

Och facit, i mål? Sex raka under 2,5. Där spelar förstås den bristande spetsigheten, såväl som den defensiva styrkan in. Nu saknar spanjorerna dessutom João Felix och med det avbräcket förloras mycket av den offensiva slagkraften. Utöver honom är Sime Vrsaljko samt Stefan Savic indisponibla.

Bayer Leverkusen är lite smådesperata, men är förstås medvetna om att de på bortaplan och mot Atlético Madrid inte kan pusha upp positionerna särskilt hårt. Två av de tre senaste matcherna har lämnats mållösa, formen är ytterst tveksam och det känns som att man kan få problem med att lyckas såra motståndarna.

På skadelistan hos tyskarna hittas förövrigt Leon Bailey, Michell Weiser, Charles Aránguiz och Daley Sinkgraven. Ännu en – fyra? – faktorer som talar emot dem.

Målsnålt är den bestämda känslan att det kommer bli på Wanda Metropolitano. Underspelet på 2,5-linan tas därför till 1,87 x insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:55, tisdag 22/10
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: