Speltips inför Atlético Madrid – Juventus 20/2: Dubbla insatsen inför höjdaren

Spelbloggare Publicerat: 20 februari 2019

Antoine Griezmanns Atlético Madrid mot Cristiano Ronaldos Juventus. En av Champions League-åttondelsfinalrundans stora smällkarameller går av stapeln under onsdagskvällen, match ett av två, och speltipset presenteras av Spelbloggare.se.

Annons:

Håll i hatten! 21:00, på Viasat Ultra HD. Atlético Madrid mot Juventus. Två världspjäser med titelsukta och som i stort liknar varandra med dess väloljade försvarsspel och organisationer. På flera sätt annorlunda från andra toppklubbar. Lite mindre rock’n’roll. Mer stabilt.

Av mycket att döma är det sålunda en defensiv och tajt tillställning som bör vänta på Wanda Metropolitano. Det verkar också oddssättarna hos de olika bookiesarna vara inställda på.

När parterna möttes senast var det i Champions League-gruppspelet anno 2014/15. Identiska mötet med detta vann Atlético Madrid med ett mål mot noll och det omvända slutade mållöst.

Den italienska klubbfotbollen dominerar Juventus fullt ut, men målet har varit att ta större kliv ute på den europeiska scenen – och med förvärvet av Cristiano Ronaldo, under året 19 mål på 24 seriematcher och ett på fem CL-diton, har de stärkt deras aktier rejält. Sylvass spets adderad till den väloljade defensiven.

Atlético Madrid hoppas fortfarande kunna hämta in på Barcelona i toppen av Primera División, men får mest sannolikt fokusera på att behålla silverplatsen och i samma veva komma en bra bit här i Champions League-slutspelet. Kapaciteten är stor, men har man det lilla extra för att fälla krokben för de allra bästa?

På truppfronterna finns det försvinnande lite att ta hänsyn till. Lukas Hernández saknas och Koke är osäker för spanjorerna och Juan Cuadrado står som skadelistad i Juventus.

Stärkta av hemmaplan – fördel Atlético

Med Cristiano Ronaldo är det kanske så att Juventus har lite, lite mer spets än Atlético Madrid. Favoriter över dubbla möten köper vi sålunda dem som, men här på Wanda Metropolitano specifikt? Desto mer tveksamt.

Formen är det lite sisådär med. 1-0-vinsten borta över Rayo Vallecano följde upp två raka förluster, men sådana smådippar kommer och de ska inte dras större slutsatser utav. Normalt brukar Atlético Madrid, oavsett, kunna leverera i de stora matcherna.

På 17 hemmamatcher i CL, sedan september månad 2015, har spanjorerna blott förlorat en och värjt undan flera av de största klubbarna i världen. Bayern München vid dubbla tillfällen, Real Madrid och Borussia Dortmund för exempel.

Juventus har under de senaste månadernas tid sett mindre bra ut i de större matcherna, mot toppmotstånd och det kan faktiskt finnas viss anledning till oro. Det svajade även periodvis under CL-gruppspelet; fyra vinster och två förluster. De senare nämnda, ena hemma mot Manchester United och andra borta mot schweiziska Young Boys.

På hemmaplan ska Atlético Madrid räknas som favoriter mot ett, på pappret, ytterst marginellt bättre fotbollslag. De spelas med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort till dubbla insatsen hos Fastbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Atlético Madrid draw no bet
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 21:00, onsdag 20/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.