Speltips inför Barcelona – Dortmund 27/11: Underhållande tungviktsmatch

Spelbloggare Publicerat: 27 november 2019

Ett defensivt svårt skadeskjutet Barcelona tar emot ett stundtals sprudlande och stundtals svajande Borussia Dortmund på Camp Nou i en av veckans tyngsta bataljer från Champions League. Här är det öppet för mål, inte sant?

Annons:

Grupp F:
1. Barcelona, 4: 2-2-0, 8p, +2 mål
2. Borussia Dortmund, 4: 2-1-1, 7p, +1 mål
3. Inter, 4: 1-1-2, 4p, +0 mål
4. Slavia Prag, 4: 0-2-2, 2p, -3 mål

Det kan fortfarande stökas om totalt när två omgångar återstår av Champions League-gruppspelet – och om Inter tar en trepoängare borta mot Slavia Prag kommer det stå öppet om åtminstone en av slutspelsplatserna om två veckor, i samband med avgörandet. Stor sannolikhet att fallet blir som sådant.

På Camp Nou är Barcelona alltid tilldelade det stora favoritskapet, alldeles oavsett motstånd. Samtliga sex La Liga-matcher på arenan under spelåret är vunna, men anmärkas ska att det bara 0-0 mot Slavia Prag, som stått oväntat starkt, häromveckan. Senaste hemmaförlusten i Champions League kom däremot så tidigt som i mitten av 2013. Galen statistik med hänsyn till att katalanerna medverkar i CL år in och år ut.

Borussia Dortmund blandar friskt i prestationer såväl mellan som under matcherna. Ett praktexempel; när 0-2-uppförsbacken vändes till en 3-2-vinst över Inter i den andra halvleken den senaste CL-matchen. Därefter har emellertid formkurvan pekat nedåt; först med den brutala 0-4-förlusten i “Der Klassiker” mot Bayern München och nu senast med 3-3 hemma mot Bundesligajumbon Paderborn. Dessutom bara sekunder från att bli en torsk.

Formen är med andra ord ett frågetecken för tyskarna, såhär inför en av de tuffaste möjliga matcherna i fotbolls-Europa. De kommer därutöver till spel utan Thomas Delaney, Paco Alcácer, Marcel Schmelzer och eventuellt även Jacob Brunn Larsen.

Annons:

Dortmund svajiga – offensivt starka

Dortmund läcker in mål, men är offensivt kraftfulla. Sammanlagt 15 baljor på deras tre senaste matcher. 3-3 mot Paderborn senast. Fem raka över 2,5-målslinan.

Givet är att det blir en något mer defensiv approach på Camp Nou, kontra i en helt vanlig serielunksfajt – men vi litar inte alls på deras försvarsspel oavsett, medan de ska kunna såra Barcelona när omställningsmöjligheterna dyker upp.

Barcelona har knappast visat prov på perfekt försvarsspel på senare tid; släppt in mål i fem av deras sex senaste matcher. Övrig, den där 0-0-matchen mot Slavia Prag. Här är det stora orosmolnet hur svårt skadeskjutna de är defensivt; Gerard Piqué avstängd, Jordi Alba troligen out och osäkert runt Nélson Semedo samt Clément Lenglet.

Det är mer än troligt att det blir svängdörrar på Camp Nou; gott om offensiva situationer, åt båda håll. Över 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – ser ut som ett bra alternativ till 1,74x hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,74
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, onsdag 27/11
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons:

Annons: