Speltips inför Barcelona – Inter 2/9: Vasst målspel

Spelbloggare Publicerat: 2 oktober 2019

Leo Messi är ett osäkert kort för coach Ernesto Valverde när hans Barcelona tar emot Inter på Camp Nou – och här finns det ett stort värde i att titta närmare på målmöjligheterna i matchen. Är de större eller mindre än vad oddssättarna vill antyda?

Annons:

Grupp F i Champions League öppnades med dubbla premiärkryss och det är således öppet inför fortsättningen, när de två slutspelsplatserna ska tampas om.

Gällande Barcelona var det emellertid ett kryssresultat med betydligt bättre eftersmak än vad Inters var – borta mot Borussia Dortmund, kontra hemma mot Slavia Prag. Givetvis sätter det italienarna i en småknepig situation; att ha tappat i den, på pappret, enklaste matchen.

Dessutom var det med nöd och näppe som Inter fixade den där pinnen, efter att ha kvitterat i slutsekunderna. Ytterst, ytterst lite som fungerade som önskat. Kanske handlade det i viss mån om nerver och press? I övrigt ser de svartblåa bra ut; har full pott på sex Serie A-matcher och kommer från tre uppradade vinster – över AC Milan, Lazio samt Sampdoria.

Någon underskattning borde det således inte vara på tal om från Barcelonas sida, även om det handlar om ett lika uppenbart som stort favoritskap på förhand. Ja, precis som alltid när katalanerna spelar på Camp Nou, liksom i de flesta bortamatcher likväl.

Helt friktionsfritt har det emellertid inte snurrat på för Barcelona, som det facto förlorat två samt tappat i tre av sju La Liga-matcher, för exempel. Formspiralen pekar åtminstone uppåt; senast med en stabil 2-0-vinst borta över Getafe och dessförinnan 2-1 över Villarreal på Camp Nou.

Annons:

Underspelsposition

Den heta potatisen inför matchen har varit Leo Messis vara eller icke vara. Det är fortfarande – speltipset publicerades runt lunchtid under tisdagen – osäkert hur hans status ser ut, men oavsett vad en betydande risk att det blir en plats på bänken. Dessutom saknas Ousmane Dembélé, Samuel Umtiti och eventuellt Jordi Alba.

Skillnaden med och utan Messi på planen är enorm, men oavsett hur utfallet blir ser vi värde i att ta position på målmarknaden och mer specifikt underspelen.

Formen har bättrats på i Barcelona, utan att det för den delen sprudlar om dem. Blott fyra mål på lika många av de senaste matcherna. Hållen nolla i två av dessa, däribland i 2-0-vinsten över Getafe förra veckan, så defensivt har det sett förhållandevis bra ut.

Glöm bort CL-premiären – för närvarande ser Inter mycket formstarka ut; stabila och har vunnit samt förmått att hålla tätt bakåt i banan även i de tuffare matcherna. På Camp Nou blir att falla djupare i positionerna och sätta käppar i hjulen för ett förmodat påtryckande Barcelona. Borde vara en svår nöt att knäcka.

Hos Betard spelar vi under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – till 1,86 x insatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, onsdag 2/10
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: