Speltips inför Barcelona – Liverpool 1/5: Urstarkt spel i årets match

Spelbloggare Publicerat: 1 maj 2019

Det blir ett rakt speltips när Barcelona och Liverpool inleder deras dubbelmöte i den andra Champions League-semifinalen på Camp Nou. Förutom det: oddsen, allt inför matchen och startelvorna.

Annons:

Fyra klubbar återstår och ska slåss om världens största titel i fotbollsvärlden för klubblag. Spelar det namnstarkare, mer stjärnspäckade, av semifinalerna gör alltid lika urstarka Barcelona och förra årets silvermedaljörer Liverpool.

Avsparkstiden är 21:00 under onsdagskvällen och matchen visas på TV6, Viasat Ultra HD, Viasat Premium samt Viaplay med ett djupgående inför-, under- och eftersnack. Det här vill ni inte missa.

Oavsett utfall av detta 180-minutersrace liksom den andra semifinalen, mellan Tottenham Hotspur och Ajax, kommer vinnaren här stå som klar favorit i den kommande finalen. Givetvis är det Barcelona som får axla favoritskapet inför dubbelmötet, men Liverpools höjder ska också beaktas i analysen. När de är som bäst, då kan de städa av vilket motstånd som helst.

Trippeln är inom räckhåll för katalanerna detta år. Titeln i spanska Primera División är redan klar och det med dominant stil, i slutet av maj månad väntar Copa del Rey-final mot Valencia. Plötsligt ser CL-titeln otroligt nära ut också – en titel de inte förmått att kamma hem sedan spelåret 2014/15. Därefter är det ärkerivalen Real Madrid som dominerat Europascenen.

Liverpool överraskade allt och alla när de blev Champions League-finalister förra året. Under Jürgen Klopp blir de bara bli starkare och starkare. Parallellt med detta är men i en tät strid mot Manchester City om Premier League-pokalen. Med två matcher kvar har man ynka pinnen upp till dem.

Tydligt värde på Barcelona

Att räkna bort Liverpool från detta dubbelmöte vore naivt med hänsyn till deras suveräna höjder i spelet. Känslan är dock snarare att om det kommer smälla, är det på Anfield. Således skulle exempelvis en uddamålsförlust, såvida man hittar nätet, vara ett mer än acceptabelt utfall.

Barcelona på Camp Nou är den, på pappret, svåraste bortamatchen i hela fotbollsvärlden. Där har de, i CL, inte förlorat på 31 matcher och bara tre av dessa har landat i kryssresultat. Alltså: 28-3-0! Galen statistik.

I kvartsfinalens retur, från Old Trafford ledde man med 1-0, mot Manchester United på Camp Nou vann Barcelona med siffrorna klara tre mål mot noll. Klasskillnaden var total där och även om nivån på Liverpool är betydligt högre, är det en tydlig indikator på hur starka katalanerna det facto är.

Liverpool har dessutom orosmoln på truppfronten; att Fabinho, Roberto Firmino samt Adam Lallana är tveksamma för spel. Starka namn. Detta medan Barcelona ”bara” har Rafinha out som till följd av det kan ställa ut den bästa möjliga startelvan.

Nästan alldeles oavsett motstånd och yttre förutsättningar är oddsen som nu presenteras på Barcelona i en match på Camp Nou motiverade att syna. Då tvekar vi inte en sekund här heller.

Den raka ettan tas till 1,93 x insatsen hos 888sport.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% bonus upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Barcelona vinner, rak etta
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 21:00, onsdag 1/5
TV:  tvsex logo viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.