Speltips inför Basel – PSV 30/7: Upplagt för fest

Spelbloggare Publicerat: 30 juli 2019

Det är på sin plats med ännu ett målspel när Basel och PSV returspelar i Champions League-kvalet och tillsammans med speltipset får ni ta del av oddsen, startelvorna och allt inför vad som komma skall.

Annons:

Vilken dramatik, spänning och underhållning det bjöds på, va? Match nummer ett dessa två emellan, på Philips Stadion, innehöll precis allt man kan önska av en fotbollsmatch; anfallsfotbollsinriktad, mål och nerv.

Basel var nära, nära att komma från bortamötet med ett drömresultat när 0-1 vändes till en 2-1-fördel inför de avslutande tio minuterna av ordinarie speltid – men PSV kraftsamlade, kvitterade i den 89:e minuten och satte dit 3-2 i den 92:a. Hemmapubliken exploderade förstås av glädje – och de hoppas att det ska räcka ända in i kaklet.

Holländarna har haft favoritstämpeln redan från före den första matchen, med all rätt. De var exempelvis på vippen att fälla krokben för Ajax, semifinalister i Champions League, i förra årets seriespel. Basel har däremot tappat en del styrka under de senaste åren, men de är trots allt båda normalt av gruppspelsmaterial. Nu kan enbart en av dem nå dit.

Galet tufft möte redan i den en andra kvalrunda, när det fortfarande finns rena blåbärsklubbarna kvar. Blandad kompott av kvalitet. Basel och PSV tillhör toppen. Utan minsta tvekan.

Nytt överspel

Från matchen i Holland rekade vi på Spelbloggare att det skulle bli över 2,5 mål, till oddset 1,85 – och det prickade alltså in med klar marginal. Fantastiskt underhållande fajt, så varför skulle inte det här bli en sådan?

Det är två parter som båda har sina styrkor i offensiven. PSV har dessutom ett omställningsspel att se upp med och kan utnyttja de ytor som väntas uppstå när Basel måste framåt. När det kan komma att sluta upp i en bortamålshistoria, skulle ett hemmamål i sin tur betyda att PSV måste framåt i banan.

Under helgen åkte Basel på en 1-2-förlust hemma mot St. Gallen och visade där upp svajig defensiv på nytt, även om det i viss mån kan förklaras i att blickarna säkerligen varit på denna batalj till retur.

Även PSV kommer från en förlust, med 0-2 borta mot Ajax i den inhemska Supercupfinalen. Det är emellertid en allt annat än prioriterad typ av match när man är mitt i ett rykande hett CL-kvalspel. Svårt att dra större växlar av den matchen.

Förutsättningarna för mål bör vara större än de var inför det första mötet. Vi synar därför överspelet på 3,5-målslinan hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 2,35 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:00, tisdag 30/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: