Speltips inför BATE Borisov – Piast Gliwice 10/7: Klar favorit i CL-kvalet

Simon Pålsson Publicerat: 10 juli 2019

BATE Borisov spelar mot Piast Gliwice i den första kvalomgången till Champions League onsdagen den 10 juli 2019. Det är såklart dags för ett bra speltips.

Annons:

Det är intensiva tider för många lite mindre nationer runt om i fotbollens Europa. Nu är det nämligen dags att försöka kvala sig in till huvudturneringen Champions League eller Europa League. Precis som vanligt har UEFA valt att ägna tisdagar och onsdagar helt åt Champions League, medan Europa League får torsdagarna.

För svensk del är det AIK som är det enda hoppet vad gäller att ta sig hela vägen till Champions League, men det finns faktiskt all anledning att kika på det tidiga kvalet till Champions League även om man inte är intresserad av AIK. Dels finns det flera intressanta matcher, men det finns också ett härligt spelvärde att hitta för den som orkar gräva.

En match som sticker ut lite på onsdagskvällen är mötet mellan vitryska BATE Borisov och årets succélag i den polska fotbollen Piast Gliwice. Det här är ett möte mellan två lag med helt olika rankingpoäng och även fall det är ett trubbigt verktyg för att jämföra lag säger det en hel del om vad vi kan förvänta oss inför den här matchen.

Vitryssarna är favoriter

BATE Borisov är ett lag som för bara ett par säsonger sedan inte kändes som en utmanare värd att lägga något fokus på, men på senare år har det vitryska mästarlaget spelat såväl i Champions League som i Europa League och har där skrapat fram helt okej resultat. Från den gångna säsongen minns vi bland annat när laget försökte göra sina röster hörda mot Arsenal. En inte alldeles för oäven insats sett över 180 minuter blev det den gången.

Vad vi vet om vitryssarna är att de samlat på sig värdefull erfarenhet från europeiskt kvalspel senaste säsongerna. Det har inte minst i ett svenskt perspektiv visat sig oerhört viktigt. Malmö FF har sedan 2011 kvalat in till en huvudturnering med jämna mellanrum och det är uppenbart att skåningarna har någonting som saknas i övriga svenska lag. Lite samma sak är det med BATE Borisov. Det är ett lag som håller måttet i dessa sammanhang.

Piast Gliwice åker såklart till första mötet med förhoppningen att få med sig ett godkänt resultat hem, men i våra ögon är BATE Borisov ett par snäpp för bra i ett första möte (speciellt på hemmaplan). Det handlar om att ge sig själva ett bra utgångsläge och det tänker vitryssarna göra.

BATE Borisov vinner spelas till 1,66 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  BATE Borisov
Odds:  1,66 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, onsdag 10/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.