Speltips inför BATE Borisov – Rosenborg BK 24/7: Vilka får möta AIK?

Simon Pålsson Publicerat: 24 juli 2019

Det är fullt fokus på 1X2-marknaden inför mötet mellan vitryska BATE Borisov och norska Rosenborg BK i kvalet till Champions League onsdagen den 24 juli 2019.

Annons:

Det är naturligtvis inte lönt att hymla med att det är vissa matcher i pågående Champions League-kval som kittlar lite mer än andra. Det finns ett par möten i rådande kvalomgång – den andra till antalet – som inte direkt är spännande och där det redan nu känns som att lagen inte hör hemma i ett gruppspel när det väl drar ihop sig.

Då är mötet mellan vitryska BATE Borisov och norska mästarna Rosenborg BK någonting betydligt mer kittlande. Det här är en match som redan på förhand sticker ut lite och som gör att vi rattar in den om vi har möjlighet.

Men efter måndagens lottning av den tredje kvalomgången – alltså den som väntar efter det här dubbelmötet – finns det än fler anledningar att följa just det här mötet. Vinnarna här får nämligen möta svenska mästarna AIK i nästa omgång, såvida laget tar sig vidare från mötet med slovenska Maribor.

Inte nog med att det är en mycket fin lottning för AIK gör det också att det här redan ganska intressanta mötet kryddas lite extra. Därför är det med stor tillförsikt vi ser fram emot den första matchen, på plats i vitryska Minsk där BATE Borisov vanligtvis spelar sina matcher i Europa.

En klar favorit här

BATE Borisov är klubben som på ett par år verkligen utvecklats mycket då det har pumpats in nya, färska miljoner i hela bygget. För tiotalet år sedan fanns det inte mycket till klubb, men nu är BATE Borisov återkommande i Europa och har flera fina gruppspel på sitt cv.

I början av 2010-talet fick vi se BATE Borisov i Champions League ett par gånger, men nu är känslan snarare att laget cementerat sin plats som ett Europa League-lag. Åtminstone avseende vilken nivå man ska rikta in sig på.

I våras spelade laget 16-delsfinal i turneringen, men hade där ingen chans mot Arsenal och åkte ut med huvudet före trots att tidigare mittfältaren Alexander Hleb alltså spelade mot sin tidigare klubb.

Med det sagt har BATE Borisov gått i rätt håll vad gäller sin utveckling medan norsk fotboll i allmänhet och Rosenborg BK i synnerhet gått åt andra hållet.

Det ska väl sägas att Rosenborg BK sista säsongerna har vänt den negativa trenden något, men det är inte alls på samma nivå som det vi gjorde oss vana vid för tiotalet år sedan.

Därför tror vi att norrmännen får det svårt i det första mötet här.

BATE Borisov vinner spelas till 2,25 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  BATE Borisov vinner
Odds:  2,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:   19:00, onsdag 24/7
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   –

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.