Speltips inför Bayer Leverkusen – Lokomotiv Moskva 18/9: Målglatt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 18 september 2019

De båda underdogsen i gruppen gör upp i CL-gruppspelets första runda och Leverkusen bör hållas som rättmätiga favoriter. Men framförallt finner vi spelvärde i ett överspel.

Annons:

Bayer Leverkusen, Lokomotiv Moskva, Atletico Madrid och Juventus gör upp om de två topplaceringarna i Champions Leagues grupp D.

Att Juventus och Atletico Madrid är klara favoriter i den här gruppen håller nog de flesta med om. Samtidigt har större skrällar skett och de båda underdogsen är inte helt oerfarna i de här sammanhangen.

Men det här mötet blir något av en nyckelmatch där, framförallt, hemmalaget Leverkusen behöver gå för tre poäng.

Peter Boszs manskap slutade fyra i Bundesliga förra säsongen, vilket gav en direktplats till Champions League. I ligan inledde man med två raka segrar, men därefter har man spelat 0-0 hemma mot Hoffenheim och i lördags blev det förlust med hela 4-0 borta mot Dortmund.

72-årige Yury Semins Lokomotiv Moskva lyckades man ta en andraplats i den ryska ligan förra säsongen och det gav också dem en CL-biljett.

Med nio matcher spelade i ligan ligger man just nu på en femteplats med 17 inspelade poäng. I lördags vann man med 1-0 borta mot Sochi, men dessförinnan föll man med 2-1 hemma mot Rostov.

Annons:

Leverkusen tar taktpinnen

Peter Bosz tog över Bayer Leverkusen i januari och efter en stark avslutning lyckades man alltså knipa den så viktiga fjärdeplatsen i ligan.

Förra säsongen var man inte kvalificerade för Champions League. Däremot tag man sig vidare från gruppspelet i Europa League, men i sextondelsfinalen tog stopp då man, under Boszs ledning, blev utslagna av Krasnodar.

Lokomotiv Moskva fick inte resultaten med sig i förra säsongens CL-gruppspel där man förlorade fem av sina sex matcher och slutade sist gruppen bakom Schalke 04, Porto och Galatasaray.

Resultaten från förra säsongen skrämmer inte men erfarenheten kan ha varit nyttig när man nu går in i ett nytt CL-gruppspel.

Leverkusen hålls dock som klara favoriter i det här mötet då en hemmaseger står i cirka 1.40 i odds. Klart sannolikt är hursomhelst att Leverkusen kommer att ta tag i taktpinnen.

För hemmalagets del är det bara seger som gäller om man ska ha en realistisk chans till avancemang. Samtidigt är man ett offensivt balanserat lag som både gör och släpper in många mål.

Förra säsongen hade man en målskillnad på 69-52 över 34 matcher och den här säsongen har det blivit över 3,5 mål i fyra av de fem tävlingsmatcher som Leverkusen spelat.

Får vi ett relativt tidigt hemmamål i den här matchen kan det komma att öppna upp sig ordentligt och det är också ett ganska tänkbart scenario att så blir fallet.

Sammantaget ger detta oss anledning att tro på att det kommer göras, åtminstone, ett par mål i den här matchen. Därför blir spelet över 2,5 mål totalt till 1.74 gånger insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, onsdag 18/9
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.