Speltips inför Bayern München – Röda Stjärnan 18/9: Ingen överkörning

Spelbloggare Publicerat: 18 september 2019

Ännu ett år av Champions League-fotboll för serbiska Röda Stjärnan – och med det flera fantastiska matcher. I premiären besöker de Bayern München, i en match där fokus kommer vara defensivt.

Annons:

Efter ett kvalspel av flertalet täta dubbelmöten har Röda Stjärnan säkrat och fått ladda upp inför ett nytt CL-äventyr. De som skickats ut är litauiska Süduva, finska HJK, danska Köpenhamn och schweiziska Young Boys. De två sistnämnda på flest bortamål i matcherna.

Bara att ha kommit hit är en skalp och nu under gruppspelsfasen kommer de ställas mot Bayern München, Tottenham Hotspur och Olympiakos. Lyckas de leverera väl, då kanske det kan bli en tredjeplats och Europa League-gruppspel. Grekerna kan absolut rås på. Vad vi fått lära oss under de senaste åren är att Röda Stjärnan aldrig ska underskattas.

Bayern München ska – och bör – nå slutspelet. Det krävs av en storklubb av deras kaliber. De har varit helt dominanta i den tyska klubbfotbollen under 10-talet. Däremot haft det svårare att nå ända fram på den europeiska scenen. Nytt försök nu. Transferaktiviteten under sommaren var mindre, men en spelare som Philippe Coutinho finns det mycket att hämta från – om han bara kommer till sin rätt.

Den som strålkastarljuset framförallt är riktat på inför matchen är emellertid Robert Lewandowski. Målspruta år in och år ut. Nu? Galna sju baljor på fyra matcher i Bundesliga – och det trots att Bayern München tappat i två av dessa; 2-2-0 i resultatraden.

För tyskarna kan vi avskriva David Alaba samt Leon Goretzka, båda skadade. Röda Stjärnan kommer till spel utan Milan Rodic, Branko Jovicic (skadade) och avstängde Tomané. Inte hundra att Marko Gobeljic kan medverka heller.

Annons:

Defensiv styrka

Hemma i Serbien har Röda Stjärnan lyckats stävja världspjäser, som när Liverpool besegrades med 2-0 och man spelade 0-0 mot Napoli förra året. Två av de mest minnesvärda kvällarna under fjolårets Champions League-upplaga. På resande fot var det tuffare, såklart.

Och tufft kommer det bli här också, tro inte annat. Bayern München är klasser bättre än Röda Stjärnan – på varenda position. Ojämförbart.

Detta behöver dock inte betyda att Röda Stjärnan får åka hem med svansen mellan benen. Vi tror faktiskt att de kan klara av att hålla siffrorna nere. Defensiven är erkänt stark och nu möter de ett Bayern München som redan tappat i två av fyra seriematcher. Gästerna som backar hemåt med hela manskapet. Tyskarna en bra bit från toppformen.

2/3-0 känns som sannolika utfall den här kvällen. Och när vi får 1,80 gånger pengarna för ett underspel på en under 4,0-målslina (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt fyra mål – sitter ett spel bra på sin plats.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 4,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, onsdag 18/9
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.
´